CIJENA SLAVE

Glumac koji je preko noći postao seks simbol: ‘97 % slave je lijepa stvar. Ostala 3 % su hvatanje za stražnjicu‘

Paul Mescal koji je postao pravi seks simbol prije tri godine imao je neugodan susret s obožavateljicom nemirnih ruku

Daisy Edgar-Jones i Paul Mescal u seriji Normalni ljudi

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

Glumac Paul Mescal, nominiran za Oscara, ovih dana razmišlja o ružnim stranama slave. A sve je počelo kada mu je nedavno prišla obožavateljica i zamolila ga da se slika s njom. Dogodilo se to ispred kazališta Almeida u Islingtonu, gdje glumi Kowalskog u rasprodanoj predstavi "Tramvaj zvan čežnja" Tennesseeja Williamsa.

- Dok smo pozirali, stavila je ruku na moju stražnjicu - rekao je glumac u intervjuu za Belfast Telegraph - Pomislio sam kako je to slučajnost pa sam se pokušao odmaknuti, no ruka se nije micala. Osjetio sam navalu ljutnje. Okrenuo sam se, pitao što radi i rekao: "Maknite ruku s moje guzice!". Zadnje što sam želio bilo je svađati se s nekim ispred kazališta. Nelagodno je za sve, no to što je učinila nije bilo u redu. Bilo je odurno, perverzno.

image

Paul Mescal

Chris Delmas/Afp

Irac koji brzo grabi prema glumačkim A-listama u razgovoru je rekao kako njegovo iskustvo slavne osobe zasad izgleda ovako - 97 posto je lijepo, a onih tri posto je "diranje po stražnjici".

U onom lijepom dijelu, 27-godišnjak uživa u fantastičnim kritikama za svoju izvedbu u "Tramvaju zvanom čežnja", a ni činjenica da je nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg glumca nije loša stvar. Zlatni kipić mogao bi dobiti za ulogu u drami "Aftersun" redateljice Charlotte Wells.

image

Paul Mescal u filmu ‘Aftersun‘

Az Celtic Films - Bbc Film - Pastel - Screen Scotland - Tango Entertainment - Unified Theory/Christophel Collection/Profimedia/Az Celtic Films - Bbc F

- Znam da neću dobiti Oscara. Zato ne osjećam nikakav pritisak, mogu sjesti i uživati u svemu što se događa. Lijepo je čuti: "Paul Mescal, nominiran za Oscara". To je nešto čega se sjećam iz djetinjstva kada sam gledao dodjele. A i kamera će pokazati moju mamu i mene kada budu govorili o kategoriji najboljeg glumca, vidjet će se kako čekamo da zaplješćemo, nadam se Collinu Farrellu - rekao je glumac koji će ipak pripremiti govor. Učinit će to samo zato što nije imao govor na dodjeli nagrada BAFTA, 2021. godine kada je dobio priznanje kao najbolji glumac za seriju "Normalni ljudi".

Mescal je svoj put prema slavi započeo prije samo tri godine s tom serijom, u čudna vremena. Samo mjesec dana nakon prvog lockdowna zbog covida, kada su svi sumanuto gledali televiziju, BBC je prikazao "Normalne ljude", adaptaciju romana Sally Rooney. Svi su poludjeli za serijom, a do tada nepoznati Mescal i njegova partnerica Daisy Edgar-Jones doslovno preko noći postali su zvijezde. Mescal, koji glumi Connela, sasvim običnog dečka koji pokušava shvatiti svijet, postao je tip iz mašte, poželjan, seks simbol. Internet je gorio od rasprava što najviše privlači obožavateljske mase, posebno milenijalce, kod plavookog glumca - pogled, poprsje, ruke...

image

Daisy Edgar-Jones i Paul Mescal u seriji Normalni ljudi

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

- U prvom trenutku bilo je zanimljivo, no brzo je postalo čudno. Jedna mi je žena rekla kako ima fotografiju mene golog, screenshot iz serije, kao pozadinu na svojem telefonu. Zvučalo je suludo, no ona to nije rekla tako da zvuči perverzno, nego mi je iskreno pokušavala objasniti kako je moj veliki fan. Naravno, bilo mi je čudno i nije mi se sviđalo - rekao je glumac i dodao - Shvatio sam da me to može opteretiti i da mogu biti bijesan na svaku osobu koja negdje ima moju golišavu fotografiju ili jednostavno mogu pustiti stvari da budu takve kakve jesu. To je internet. Nema svrhe boriti se protiv toga jer nema šanse da pobijedite.

Kazao je i kako je ženama mnogo teže i uvijek im je bilo teže, kada su u pitanju slava i ovakva vrsta problema.

- Na kraju priče, ne želim da sve to utječe na moje izbore u budućnosti. Golotinja i seksualnost u umjetnosti, filmu i kazalištu su važni i lijepi. Važno je da ne dopustimo da nas ono što se događa poslije, da ljudi na internetu koji su predatori i sje...i, utječu na naš kreativni izbor. Ja ću se potruditi da se to nikad ne dogodi. - rekao je Mescal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:07