VRATILO SE SJEĆANJE

Glumac na kušnji: ‘Zanimljivo je odraditi sve te crte kokaina i cigarete tijekom snimanja...‘

Slavnog glumca Ewana McGregora uloga modnog dizajnera Halstona vratila je u mračne dane vlastite borbe s ovisnošću
Ewan McGregor, ”Halston” (2021)
 Netflix/The Hollywood Archive/Hollywood Archive/Profimedia

Slavni glumac Ewan McGregor iskreno je progovorio o novopronađenom osjećaju "sreće, radosti i mira" koji je otkrio nakon što je već dulje vrijeme trijezan. Naime, poznati je Škot priznao kako je vodio veliku bitku s alkoholom u prošlosti, no posljednja je dva desetljeća trijezan.

U seriji "Halston" 50-godišnji glumac igra modnog dizajnera Roya Halstona, a radnja se vrti oko činjenice da je američki kreator umalo izgubio sve postavši ovisan o alkoholu. McGregor je svojedobno izvrsno utjelovio i heroinskog ovisnika u kultnom filmu "Trainspotting" iz 1996., iako je iskustvo s ovisnošću uslijedilo tek nakon snimanja. U razgovoru za Variety glumac je istaknuo kako nije ni slutio da će postati ovisan o alkoholu, no trijezan je od 2000. godine.

"Zanimljivo je odraditi sve te crte kokaina i sve te cigarete tijekom snimanja Halstona i veseliti se što to nije stvarno, jednostavno biti sretan zbog toga, ali i razumjeti", ispričao je McGregor koji je za časopis People još prije priznao da je u početku bio "veseli pijanac", koji je ubrzo postao jadan i depresivan te se sramio samog sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 16:04