SADA JE SRETAN

Glumac okrenuo leđa Hollywoodu: ‘Za moje mentalno zdravlje bolje je da se držim podalje od toga‘

‘Moj pogled na Hollywood uvijek se kretao između frustracije i nevoljkog prihvaćanja‘ - priznaje glumac

Josh Hartnett i Tara Buck u ”Inherit The Viper”

 Avalon.red/Avalon/Profimedia

Za moje mentalno zdravlje najbolje je držati se daleko od Hollywooda, kazao je Josh Hartnett (43) za Channel Seven Sunrise, objašnjavajući zašto se prije dvadesetak godina odlučio povući iz javnosti. Podsjetimo, ljepuškasti glumac krajem 90-tih i početkom 2000-tih pojavljivao se u glavnim ulogama velikih filmskih blockbustera kao što su 'Pearl Harbour', 'Pad Crnog jastreba' i '40 dana bez komada'. 'Nestao' je na vrhuncu slave, a sada je objasnio kako je to napravio jer se želio posvetiti mirnom obiteljskom životu.

- Moj pogled na Hollywood uvijek se kretao između frustracije i nevoljkog prihvaćanja. Nakon što sam odbio nastaviti glumiti u razvikanim filmskim hitovima, nisam nestao iz filmske produkcije, kako to nekome izgleda. Samo sam se držao dalje od Hollywooda i bombastičnih naslova jer sam shvatio da to nije način na koji želim živjeti i raditi - tvrdi glumac koji ističe kako je oduvijek pokušavao raditi filmove koji su više od puke zabave. Radi toga se posljednja dva desetljeća posvetio snimanju neovisnih, malih filmova, produkciji i režiji, kao i pisanju scenarija, kao i mirnijem životu van dometa naslovnica i paparazza. U međuvremenu su, pohvalio se, on i supruga Tamsin Egerton (32) krajem 2019. godine dobili treće dijete.

image

Josh Hartnett i Tamsin Egerton

Gary Mitchell, Gmp Media/Alamy/Alamy/Profimedia

- Ponosan sam što sam otac troje djece i što imam sjajan odnos s partnericom - kaže Hartnett koji ne žali zato što je odbio uloge Supermana (ta je rola kasnije pripala Brandonu Routhu) i Batmana (koju je dobio Christian Bale).

- Žalim samo jer sam svojedobno, na samim počecima karijere, odbio glumiti u filmu 'Brokeback Mountain', a ulogu namijenjenu meni kasnije je odigrao Heath Ledger. Ako zbog ničeg drugog, onda zbog toga jer nisam dobio priliku poljubiti Jakea Gyllenhaala - kazao je Hatnett.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:22