UMIROVLJENJE

Glumačka legenda donijela odluku: ‘Sada je gotovo, povlačim se. Pa imam prokletih 90 godina‘

Legendarni britanski glumac ima problema s hodanjem i kaže kako više neće snimati filmove

Michael Caine

 Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia/Goffphotos.com/goff Photos/profimedia

Legendarni britanski glumac Michael Caine najvjerojatnije je upravo završio posljednji film svoje karijere. Zvijezda nebrojenih kultnih projekata to je otkrio tijekom nedavnog intervjua za The Telegraph.

"Sada sam recimo to tako u mirovini", rekao je, iako je već prije izjavio da će se povući, ali se ipak nastavio vraćati na ekran.

"Međutim tada nisam imao 90 godina. Sada imam prokletih 90 godina i ne mogu dobro hodati i sve što ide uz to", pojasnio je. Caine u svom (za sada) posljednjem filmu "The Great Escaper" glumi Bernarda Jordana, veterana Drugog svjetskog rata koji bježi iz staračkog doma kako bi prisustvovao proslavi 70. godišnjice Dana D u Francuskoj. U britanska kina film stiže 6. listopada.

image

Michael Caine u filmu "Zulu" 1964.

Rights Managed/Mary Evans Picture Library/Profimedia/Rights Managed/mary Evans Picture Library/profimedia

"Taj lik je nevjerojatan, a uz to i scenarij je tako lijepo napisan. Uz covid i pandemiju, tri godine nisam snimao i mislio sam da sam završio s tim. I odjednom sam ponovno radio na filmu i tako se lijepo proveo", kazao je obrazlažući zašto se pridružio glumačkoj postavi. Slavni glumac istaknuo je da mu je ekipa dala "jako dobar štap" kada je snimao, jer više ne može hodati bez njega.

"Napravio bih samo jednom scenu, a onda bih pao", dodao je. Dobitnik Oscara ranije je aludirao na moguće umirovljenje 2021., tvrdeći tada da će film "Best Sellers" biti njegova posljednja uloga.

"Ne radim dvije godine, a imam problema s kralježnicom, što se odražava na moje noge. Dakle, ne mogu dobro hodati. Ne postoje baš scenariji u kojima glavni junak ima 88 godina," rekao je tada u emisiji "Kermode" radija BBC.

image

Christian Bale i Michael Caine u "The Dark Knight" 2008.

Supplied By Lmk/Ipa/Ipa/Profimedia/Supplied By Lmk/ipa/ipa/profimedia

Caine je započeo glumiti 50-ih godina debijem u filmu "Brdo u Koreji" iz 1956. Bio je nominiran za šest Oscara, osvojivši nagradu za najbolje sporedne muške uloge u "Hannah and Her Sisters" 1986. te 1999. u "The Cider House Rules". Neke od njegovih najvećih uloga uključuju "Miss Congeniality," "Alfie," "The Muppet Christmas Carol," "Interstellar," te naravno legendarni lik Alfreda Pennywortha u trilogiji o Batmanu Christophera Nolana, "Batman Begins" (2005), "The Dark Knight" (2008) i "The Dark Knight Rises" (2012).

image

Denise Welch, Michael Caine i supruga Shakira

Robs/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Robs/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Daleko od javnog života, Caine i njegova supruga Shakira nedavno su smanjili broj stanova i kupili kuću u Wimbledonu, jer je Caineu postalo teško hodati po seoskom imanju od osam hektara u Surreyu. Srećom, novo prebivalište bliže je njegovoj obitelji i troje unučadi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 08:32