INTERVJU ZA JUTARNJI

Glumačka senzacija Georgia Blizzard: ‘Zbog korone samo sjedim na kauču i po cijele dane heklam‘

Australska glumica ima tek 24 godine, a već se može pohvaliti ulogama u velikim filmskim hitovima. Posljenja uloga je ona Joan Blackett
Georgia Blizzard kao Joan Blackett
 Itv/Shutterstock Editorial/Profimedia

Mlada australska glumačka zvijezda Georgia Blizzard sa svoje tek 24 godine već se može pohvaliti ulogama u velikim filmskim hitovima, a posljednji joj je glumački uspjeh uloga zavodljive Joan Blackett u novoj seriji "Singapurski stisak", koja se emitira od 7. ožujka na kanalu Epic Drama.

U ekskluzivnom razgovoru za Jutarnji otkrila je kako joj je bilo glumiti u projektu koji autorski potpisuje Oscarom ovjenčani scenarist Sir Christopher Hampton i u kojem glumi uz bok itekako zvučnim glumačkim imenima. Iza nje je već nekoliko značajnih rola, poput one u kultnoj australskoj seriji "Home and Away", Marvelovu hitu "Thor: Ragnarok", kao i filmu "Emu Runner", no serija "Singapurski stisak" njezina je najizazovnija i najveća uloga dosad.

U "Singapurskom stisku" surađivali ste s puno velikih imena, od Oscarom nagrađenog scenarista do izvrsnih glumaca poput Charlesa Dancea, Lukea Treadawaya, Davida Morrisseya. Kako je bilo raditi s njima?

- Velika čast. Najizvanredniji dio cijelog iskustva bila je mogućnost učenja od njih gledajući ih svaki dan kako rade, a bila je to jako velika glumačka postava. Zato je svatko pristupao seriji na svoj način. Spojilo se to u predivno tkanje različitih ideja, različitih tehnika i puno stvari koje ću definitivno primijeniti u budućim projektima.

Gdje ste snimali seriju i koliko je dugo trajalo snimanje?

- Sve smo snimali u Maleziji. Tamo je još jako prisutan stari kolonijalni stil gradnje, pa je odlično dočarala 1940. i Singapur. Snimali smo mjesecima, pa je to bio izvanredan spoj mogućnosti za istraživanje. Stvarno čarobno.

Je li snimanje trajalo i u vrijeme početka krize zbog pandemije korone?

- Srećom, sve smo snimili tijekom 2019. Čitavu prošlu godinu bila sam zahvalna na tome što smo uspjeli to snimiti prije jer ne mogu zamisliti kako bismo inače obavili posao, dobili sve potrebne dozvole.

image
Georgia Blizzard u Thoru
screenshot

Kakva je bila atmosfera na setu? Kako ste podnosili vrućinu i vlagu?

- Bilo je strašno vruće, ne mogu vam ni opisati koliko. Definitivno smo se borili s vremenom, posebno vrućinom. Također, stalno je kišilo. No, imali smo predivnu energiju i razigranu atmosferu na setu. Mislim da je to zato što smo svi bili daleko od doma, pa je osjećaj bio kao da smo u školskom kampu ili na praznicima. Potpuno drugačije iskustvo od onog kad nakon posla odeš svojoj kući. Ovako smo, nakon obavljenog posla, mogli istraživati, razgledavati, a samim time smo se i više povezali.

Prepričajte nam ukratko radnju serije, ali i svoju ulogu razmažene i šarmantne kćeri trgovca gumom?

- Priča je smještena u Singapur, u vrijeme japanske invazije tijekom Drugog svjetskog rata. Moj lik je Joan­ Blackett i radnja slijedi život nje i njezina oca Waltera, kojeg igra David Morrissey. Njih dvoje spletkare, muljaju i bore se da održe svoj biznis s gumom, bogatstvo i raskošan način života dok im se svijet raspada. Bilo je jako zabavno igrati Joan. Ona je otrovno šarmantna i zastrašujuće nemilosrdna i točno zna što želi. Bez straha će prožvakati i ispljunuti ljude ako će joj to pomoći da ostvari svoje ciljeve.

Jeste li za ulogu Joan imali audiciju ili su vam je direktno ponudili?

- Očito se radi o britanskoj glumačkoj postavi. Za moju ulogu Joan bile su također audicije u Velikoj Britaniji, no kako nisu našli specifičnu glumicu kakvu su tražili, audicija se proširila međunarodno. Za audiciju sam se snimila u svojoj kuhinji u Sydneyju. Nakon nekoliko tjedana tražili su me još jednu snimku, prošlo je opet nekoliko tjedana pa sam putem Skypea razgovarala s redateljem i mislim da sam nakon toga napravila još jednu snimku. Uglavnom natjerali su me da se potrudim za dobivanje uloge.

Kad ste odlučili da želite biti glumica i koja vam je bila prva uloga?

- Oduvijek volim glumiti i volim umjetnost. I vrlo sam muzikalna. Oduvijek idem na satove plesa i volim nastupati. Nakon srednje škole upisala sam školu glume i studirala glumu tri godine. Prvi posao koji sam dobila nakon studija bila je jedna epizoda serije "Home and Away", koja je bitan dio australske kulture. Moja baka i sve mame mojih prijatelja bile su oduševljene. Bila je to samo jedna epizoda, ali velika stvar za lansiranje u filmsku industriju. Imam osjećaj da je to bio pravi zgoditak.

Unatoč teškoj situaciji zbog pandemije, jeste li trenutno u nekom projektu?

- Kao što svi znamo, posljednjih 12 mjeseci bilo je vrlo nepredvidljivo i bilo je stvari za koje se činilo da će se raditi, no onda su odgođene. Zato ćete me zateći trenutno kako pletem na svom kauču, boravim u kući i strpljivo čekam da se sve ponovo otvori i sljedeću ulogu. U ovom trenu bitno mi je da se pazim i ostanem zdrava.

image
Georgia Blizzard kao Joan Blackett
Itv/Shutterstock Editorial/Profimedia

Gdje trenutno živite?

- U Londonu. Preselila sam se ovamo prošle godine, baš prije same pandemije.

Što vam je najveća ambicija?

- Znam što bih željela još od malih nogu. Koliko god ludo zvuči, ali htjela bih nastupiti u "Ulici Sezam". Sjećam se da sam kao dijete gledala Noru Jones i sve te glumce i pjevače koji bi dobili malu rolu u "Ulici Sezam".

Kakva je Georgia Blizzard kad se kamere ugase?

- Volim raditi bilo što kreativno. Sviram gitaru, volim pjevati, volim pisati glazbu. Volim raditi rukama, pa dosta pletem i heklam i napravila sam već dosta vesta i suknji i raznih ludih stvari. Uživam u zajedničkim kreativnim stvarima poput čitanja scenarija s prijateljima. Dok god imam kreativnu energiju, osjećam se zdravo i sretno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:58