SNIMIO 120 FILMOVA

Glumački veteran Michael Caine spreman za nove angažmane: ‘Nisam otišao u mirovinu, zovite me!‘

88-godišnji glumac sada je iskoristio društvene mreže kako bi objavio da se ipak nije povukao iz svijeta glume
Michael Caine
 Anthony Harvey/AFP

- Nisam otišao u mirovinu, a mnogi to ne znaju - napisao je na svojem profilu na Twitteru glumački veteran Michael Caine (88). Time je, čini se, potencijalnim poslodavcima htio dati do znanja da je spreman na neki angažman.

Caine, koji je u karijeri snimio oko 120 filmova, među kojima su hvaljeni "Čovjek koji je htio biti kralj", "Dobar posao u Italiji" ili pak trilogija o Crnom vitezu, u kojoj glumi Batmanova batlera i prijatelja Alfreda, nedavno je izjavio kako mu se čini da je njegov recentni projekt, film "Best Sellers", vjerojatno njegova posljednja uloga. Ulogom ostarjelog i povučenog pisca, alkoholičara, rekao je, oprašta se od filmova, ponajviše zato što ga muči zdravlje. Zbog problema s kralježnicom otežano se kreće. Caine je tada rekao da više neće biti glumac, nego nastaviti pisati knjige u čemu je poprilično uspješan.

- Glumac mora ustati u pola šest ujutro i otići na set, u studio. Kao pisac, možeš pisati bez da ustaneš iz kreveta - objasnio je tada.

No, nešto se očito promijenilo jer je Sir Michael (od 2000. godine, kada mu je kraljica Elizabeta II. dala vitešku titulu za doprinos filmskoj umjetnosti) sada iskoristio društvene mreže da objavi da se ipak nije povukao.

- Dobro... Imam 88 godina i ljudi ne kucaju na moja vrata da mi daju neki scenarij. No, povremeno se pojavi neka uloga - objasnio je Caine i dodao kako je mirovina za glumca uvijek pomalo čudan koncept.

- Da sam se umirovio sa 65 ne bih osvojio Oscara, ne bih snimao s Jackom Nicholsonom i ne bih napravio sve te filmove o Batmanu s Christopherom Nolanom - kazao je Caine. Njegovi pratitelji na društvenim mrežama zasuli su ga porukama podrške, masovno izražavajući zadovoljstvo što glumac ipak ne ide u mirovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:47