‘ROMEO I JULIJA‘

Glumci tuže Paramount 55 godina nakon snimanja sporne scene seksa: ‘Natjerali su nas, imali smo samo 15 i 16 godina‘

Olivia Hussey i Leonard Whiting podnijeli su tužbu protiv Paramount Picturesa za prijevaru i seksualno zlostavljanje...

Olivia Hussey i Leonard Whiting u filmu ‘Romeo i Julija‘ iz 1968. Franc Zeffirellija

 Supplied By Lmkmedia/Landmark/Profimedia

Zvijezde filma ‘Romeo i Julija‘ Franca Zeffirellija iz 1968. godine podigle su tužbu zbog snimanja golišavih scena u spomenutom filmu kada im je bilo 15 i 16 godina.

71-godišnja Olivia Hussey i 72-godišnji Leonard Whiting podnijeli su tužbu na sudu u Kaliforniji protiv Paramount Picturesa, u kojoj ih optužuju za seksualno uznemiravanje, prijevaru, seksualno zlostavljanje i namjerno nanošenje emocionalnog stresa. I Hussey i Whiting naveli su da im je Zeffirelli prvotno rekao da u filmu neće biti golotinje.

Međutim, tijekom zadnjeg dana snimanja navodno im je rekao da će film ‘propasti‘ ako ne snime golišavu scenu.

image

Olivia Hussey i Leonard Whiting, Film ‘Romeo i Julija‘, 1968.

Paramount Pictures/Entertainment Pictures/Profimedia

"Ono što im je rečeno i ono što je izašlo van dvije su potpuno različite stvari. Vjerovali su Francu. Kao 16-godišnji glumci vjerovali su da neće zlorabiti njihovo povjerenje. Franco im je bio prijatelj, a i kad imate 16 godina, što ćete drugo nego vjerovati mu. Nisu imali drugu opciju. Nije tada bilo #MeToo pokreta", rekao je menadžer slavnih glumaca Tony Marinozzi u službenoj izjavi.

U tužbi se navodi da su te scene snimljene bez njihova znanja te sada traže odštetu ‘za koju se vjeruje da premašuje 500 milijuna dolara‘, prenosi Daily Mail.

Sudu je također rečeno da je Zeffirelli glumcima pokazao gdje će kamera biti postavljena, ali da nikakve golišave scene neće biti snimljene ili objavljene. Hussey i Whiting mislili su da ‘nemaju drugog izbora nego odglumiti golišavu scenu u kojoj se koristio makeup za njihova naga tijela kako je redatelj to zatražio tijekom zadnjeg dana snimanja‘. Film je objavljen 1968. godine, nominiran je za Oscara, a Zeffirelli je dobio nominaciju za najboljeg redatelja (dobio je Oscare za kameru i kostime). Umro je 2019. u dobi od 96 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:16