ŠOKANTNA ISPOVIJEST

Glumica iz Supermana otvorila dušu: ‘Ušla sam u seks kult jer su mi obećali da ću postati zvijezda‘

Osuđena je na tri godine zatvora nakon što je priznala da je manipulirala ženama da postanu seksualne robinje za suosnivača kulta

Allison Mack

 Timothy A. Clary/Afp

Glumica najpoznatija po ulozi u seriji “Smallville” Allison Mack (40) još se jednom ispovijedila kako se uključila u zloglasni kult NXIVM misleći kako će joj suosnivač Keith Raniere pomoći da ponovno postane velika glumica.

- Preselila sam se u Albany (sjedište NXIVM-a op.a.) kako bih ispunila prazninu u sebi i ponovno pronašla svoju dušu, ispričala je novinarki Vanessi Grigoriadis 2017., a intervju je sada ponovno objavljen u novom podcastu Gabriela Shermana “Neslavno: Unutar najvećih američkih skandala”.

- Pitala sam Keitha bi li mi pomogao da ponovno postanem velika glumica jer sam se osjećala kao prevarant, nastavila je.

Raniere (62) i Nancy Salzman (68), osnovali su NXIVM 1998. godine, kao tvrtku za osobni razvoj koja je nudila niz tehnika koje obećavaju samousavršavanje s naglaskom na unošenje "više radosti" u ljudske živote.

Međutim, suočili su se s ozbiljnim problemima kada su bivši članovi istupili tvrdeći da su bili indoktrinirani u uvrnuti kult seksualnih robova, gdje su žene žigosane Raniereovim inicijalima i prisiljene na seks s njim.

Raniere je 2019. osuđen na 120 godina zatvora, što je ranije ovoga mjeseca potvrdio žalbeni sud.

Dvije godine kasnije, Mack je osuđena na tri godine zatvora nakon što je priznala krivnju za optužbe da je manipulirala ženama da postanu seksualne robinje za Ranierea.

Dok je razgovarala s Grigoriadis, glumica je tvrdila da je nevina.

Ističući da Raniere „nije glava harema” tvrdila je da ne regrutira mlade, udate žene da budu njegove seksualne robinje.

image

Allison Mack u seriji "Smallville"

/Photo12 Via Afp

S novinarkom je podijelila da je osjećala pritisak da napusti grupu jer su njezini prijatelji bili zabrinuti da je uključena u kult.

Htjela je pričati sa svojim prijateljima kako bi im objasnila, no oni je nisu htjeli saslušati govoreći joj da je bolesna i da joj je ispran mozak.

- Pitala sam se jesam li luda? Jesam li ja jedna od onih groznih osoba o kojima čitate, a koje rade užasne stvari i misle da to rade za Boga? Imala sam mnogo takvih razgovora sama sa sobom, dodala je.

Unatoč svemu što su joj prijatelji govorili, odlučila je ostati u NXIVM-u.

Grigoriadis je također razgovarala s Raniereom koji je žestoko zanijekao da su žene bile žigosane njegovim inicijalima.

Osim njega, Salzman je u rujnu 2021. osuđena na tri i pol godine zatvora zbog svoje nepokolebljive podrške Ranieru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:48