PAKAO ZLOSTAVLJANJA

Glumica Milena Radulović: ‘Mislila sam da sam ja jedina osoba na svijetu kojoj se to događa‘

Nakon što je njena ispovijest šokirala javnost i pokrenula regionalni Me Too, glumica se posvetila stvaranju horor filma
Milena Radulović
 Sergei Karpukhin/tass/profimedia

Mlada srpska glumica Milena Radulović (26), koja je prva u regiji progovorila o seksualnom zlostavljanju i s još nekoliko djevojaka prijavila policiji redatelja, scenarista i učitelja glume Miroslava Miku Aleksića (68), te potaknula žene iz svih segmenata društva, ne samo u svojoj zemlji, da i same iznesu svoja svjedočanstva, napokon je dočekala premijeru filma "The Superdeep" u kojem, prvi put, ima glavnu ulogu. Nakon niza odgađanja, premijera tog horor-trilera zakazana je u Moskvi, 15. travnja.

Radulović je u intervjuu za srpski Elle izjavila kako joj je rad na ovom filmu bio iznimno izazovan.

- Ništa slično nikada nisam imala u svom poslovnom iskustvu. Pripreme su trajale dva mjeseca, i ja sam ih shvatila vrlo ozbiljno. Kaskaderski treninzi, jer sam 90 posto akcijski scena odigrala sama, vježba naglaska i izgovora, jer je film sniman na ruskom i engleskom, a što je najvažnije - da shvatim i “uhvatim” stil igre u ovom žanru. U tome su mi pomogle Sigourney Weaver, Sandra Bullock i Noomi Rapace, čiju sam glumu analizirala u vrhunskim ostvarenjima žanra znanstvene fantastike - rekla je glumica koja također radi i na predstavi "Boing-Boing" u beogradskom Teatru na Brdu.

Prije nekoliko dana, gostujući u TV-emisiji "Veče s Ivanom Ivanovićem", Milena Radulović govorila je i o tome što je to u njoj dovelo do odluke da javno progovori o zlostavljanju.

- Mislila sam da sam ja jedina osoba na svijetu kojoj se to događa - izjavila je prisjećajući se početka pakla koji je proživljavala kao 17-godišnjakinja te govoreći o reakcijama na njezino istupanje.

- Nisam mogla ni zamisliti da će se dogoditi nešto slično ovoj revoluciji, ovakvom razvoju događaja. A to govori da je seksualno nasilje dubinski prisutno u našem društvu. Izgleda kao neka potpuno nova tema, a ono što je moj iskaz proizveo govori da je tu sve vrijeme - rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:55