OLIVIA COLMAN

Glumica nagrađena Oscarom o nejednakosti u Hollywoodu: ‘Da sam muško, zarađivala bih puno više‘

Razgovor se nastavlja nakon što je Taraji P. Henson otkrila da je skoro prekinula snimanje filma zbog nejednakih plaća

Olivia Colman

 Matt Crossick/Pa Images/Profimedia/Matt Crossick/pa Images/profimedia

"Muški glumci su plaćeni više jer se govori da privlače publiku. To nije istina već desetljećima, ali to se još uvijek voli koristiti kao razlog da ne plaćaju žene jednako kao njihove muške kolege", iskreno je progovorila o razlici u plaćama glumačka zvijezda Olivia Colman, prenosi Us Weekly.

Na pitanje je li njoj kao oskarovki relevantna razlika u plaćama, odgovorila je: "Itekako sam svjesna da bih, da sam Oliver Colman, zarađivala puno više nego što zarađujem". Colman je osvojila Oscara za najbolju glumicu 2019. godine za svoju ulogu u "The Favourite", a glumila je u mnogim drugim filmskim i televizijskim projektima kao što su "Heartstopper", "Fleabag", "The Crown" i "Wicked Little Letters", koji dolazi u kina 29. ožujka.

image

Olivia Colman u "Wicked Little Letters"

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

Razgovor o nejednakosti plaća nastavlja se nakon što je Taraji P. Henson otkrila da je skoro prekinula snimanje "The Color Purple" zbog nejednakih plaća. "The Color Purple" izašao je 2023. godine, a Henson je rekla da nije dobila "povišicu" otkako je glumila "Proud Mary" 2018. godine.

"Stvarno sam umorna od toga da crnkinje stalno moraju prolaziti istu priču, to mi slama srce. Kao da svaki put kad postignete nešto stvarno nevjerojatno, industrija na to gleda kao na slučajnost", kazala je Henson koja, poput drugih glumica, vodi ovu bitku već dugo vremena.

image

Taraji P. Henson

Paras Griffin/Getty Images/Profimedia/Paras Griffin/getty Images/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:49