ŠOKANTNO PRIZNANJE

Glumica opisala susret sa svojim silovateljem: ‘Triput sam silovana, našla sam se s njim u svrhu zacjeljenja‘

Zagovara pravo na pobačaj jer se i sama našla u situaciji gdje ju je jedan napad doveo do trudnoće

Ashley Judd

 Johannes Eisele/Afp

Američka glumica Ashley Judd (54) otkrila je kako se sastala sa svojim silovateljem nekoliko godina nakon napada. Silovana je 1999. godine, a kasnije joj se javila želja za razgovorom sa silovateljem, a kaže da je sve to bilo u svrhu zacjeljenja. Tijekom života tri je puta silovana. Danas se trudi osnažiti žene koje su prošle ono što je i ona sama.

-Da skratim priču, završili smo u ljuljačkama i sjedili zajedno uz potok. Zanimala me priča s kojom se nosio sve ove godine. Vodili smo razgovor o pravdi, rekla je Ashley u podcastu Davida Kesslera u želji da pokaže ljudima kako postoje mnogi načini da se izliječi od tuge.

Glumica je silovanje nazvala ludim jer se nakon toga osjećala kao osnažena feministica. Naglasila je kako joj nije bilo potrebno iskupljenje silovatelja.

- Imala sam priliku raditi na svojoj traumi, žalosti i iscjeljivanju. Radila sam na promjeni vlastite svijesti i povezala sam se sa ženama koje su isto to proživjele, govori Judd.

Ashley je jednom prilikom spomenula kako je tri puta doživjela silovanje. Zagovara pravo na pobačaj jer se i sama našla u situaciji gdje ju je jedan napad doveo do trudnoće.

image

Ashley Judd

Angela Weiss/Afp

Zagovornica pobačaja

Govoreći na konferenciji Women in the World, na panelu koji je moderirala Katie Couric o trenutnom stanju feminizma, Ashley je rekla da bi, da je donijela odluku zadržati dijete, ocu država dodijelila pravo na skrbništvo.

- Ono o čemu volim pričati je moje osobno iskustvo s pobačajem jer kao što svi znaju, a ja sam vrlo otvorena po tom pitanju, tri sam puta preživjela silovanje. Jednom od ta tri puta došlo je do začeća i vrlo sam zahvalna što sam mogla pristupiti sigurnom i legalnom pobačaju jer taj silovatelj, koji je iz Kentuckyja, kao i ja, i živi u Tennesseeju, ima pravo očinstva u Kentuckyju, rekla je Judd.

Objasnila je da bi na kraju bila prisiljena odgajati dijete s njim. U to vrijeme nije bilo jasno je li silovanje rezultiralo osudom, što bi spriječilo napadača da ima pravo na skrbništvo ili posjete.

Judd je postala pokretačka sila za prava žena u posljednjih nekoliko godina, a glumica je također bila prva koja je progovorila protiv Harveya Weinsteina godinama prije nego što su druge žene izašle u javnost sa svojim pričama.

Prvo je napisala članak za Variety 2015. u kojem nije spomenula Weinsteina, a zatim je dala pregled svog iskustva za The New York Times prije nego što je sjela za stol da kaže sve o njegovu nedoličnom ponašanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:53