‘OPASAN ČOVJEK‘

Glumica optužila kontroverznog pjevača: ‘Godinama me zlostavljao. Bila sam mu podčinjena...‘

U vrlo kratkom roku još su četiri glumice podijelile svoja iskustva s Mansonom, koji ih je seksualno i psihološki zlostavljao
Evan Rachel Wood
 Sipa Usa/Ddp Usa/Profimedia

Glumica i aktivistkinja Evan Rachel Wood (33) u prošlosti je govorila o zlostavljanju koje je proživljavala sa svojim bivšim dečkom, a jučer je na Instagramu objavila i da se radilo o pjevaču Marilynu Mansonu (52).

"Ime mojeg zlostavljača je Brian Warner, koji je svijetu poznat kao Marilyn Manson," napisala je u objavi, dodajući da je sve počelo dok je ona još bila tinejdžerica.

"Stravično me zlostavljao godinama. Isprao mi je mozak i izmanipulirao me da mu budem podčinjena. Završila sam sa životom u strahu od odmazde, klevete ili ucjene," rekla je u svojoj izjavi.

Napisala je i da želi izložiti "tog opasnog čovjeka" i prozvati sve industrije koje ga podržavaju prije no što uništi još života. "Stojim uz brojne žrtve koje više neće ostati tiho," zaključila je Woods.

Glumicu je u vrlo kratkom roku podržalo još nekoliko žena – njih četiri su podijelile svoja iskustva s Mansonom, koji ih je seksualno uznemiravao te psihološki zlostavljao, piše Vanity Fair, koji je objavio dijelove svjedočanstava žena. Neke od njih pate od depresije, noćnih mora i PTSP-ja.

Mansonov tim odnosa s javnošću još uvijek nije komentirao najnovije optužbe, no u prošlosti su ih uvijek oštro negirali.

image
Marilyn Manson i Evan Rachel Wood 2007. godine
O‘neill/white/Instar Images/Profimedia

Inače, Evan Rachel Woods, zvijezda serije "Westworld", je Mansona upoznala dok je ona imala 18, a on 36 godina. O zlostavljanju je već govorila pred američkim sudstvom, i to 2018. godine, na valu #metoo pokreta. Svjedočila je o svojim iskustvima u nadi o promjeni zakona o koji se tiču seksualnog zlostavljanja.

"Moje iskustvo s obiteljskim nasiljem je bilo iduće: toksično mentalno, fizičko i seksualno zlostavljanje koje je počelo sporo, ali s vremenom je eskaliralo, te uključivalo prijetnje mojim životom i ispiranje mozga," rekla je tada, dodajući da se budila pored muškarca koji je tvrdio da ju voli, a silovao ju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2023 04:01