SURADNJA NA ‘FRIDI‘

Glumica otkrila da se sva tresla kad je Weinstein urlao na nju: ‘Nisam te zaposlio da budeš ružna‘

Priznala je da bi nakon telefonskih razgovora u kojima bi je vrijeđao zbog njezina izgleda ‘sva drhtala i bila depresivna‘

Salma Hayek kao Frida

 ©miramax Films/Entertainment Pictures/Profimedia

Slavna glumica Salma Hayek otkrila je kako ju je filmski producent Harvey Weinstein znao nazvati i vrijeđati zbog njezina izgleda tijekom snimanja filma "Frida", za koji je bila nominirana za Oscara.

55-godišnja glumica već je ranije progovorila o tome kako ju je Weinstein maltretirao gotovo cijelo jedno desetljeće, a posebno 2002. godine tijekom snimanja biografskog filma o meksičkoj slikarici Fridi Kahlo. Priznala je da bi nakon telefonskih razgovora u kojima bi je vrijeđao zbog njezina izgleda "sva drhtala i bila depresivna".

Kako bi se lakše nosila s tim, Salma je čak njegovo maltretiranje počela doživljavati kao nešto normalno. "U određenoj mjeri sam to smatrala normalnim i osjećala bih se dobro dok me maltretirao. Ali bih se nakon svakog takvog telefonskog razgovora počela tresti i to me znalo deprimirati. Cijela stvar je izgledala kao iz nekog crtića", ispričala je glumica za The Guardian.

"Kad bi me nazvao tijekom snimanja 'Fride' i počeo vrištati: 'Zašto imaš jednu obrvu i brkove? Nisam te angažirao da bi bila ružna!', odgovarala bih mu: 'Jesi li ti ikada vidio ijednu fotografiju Fride Kahlo?'", dodala je glumica.

Otkrila je i da joj je Weinstein rekao da ju je angažirao samo zbog njezina izgleda, a da on nije došao do izražaja u filmu. Zaprijetio joj je da neće napraviti film ako ona ne pristane snimiti lezbijsku scenu seksa. Ona je na kraju pristala jer je jako željela tu ulogu i uspjeh tome filmu.

image

Film Frida

©miramax Films/Entertainment Pictures/Profimedia

"Došla sam tog dana na set i trebali smo snimiti tu seksi scenu za koju sam vjerovala da bi mogla spasiti film. I tada sam prvi put u svojoj karijeri imala živčani slom i počela se nekontrolirano tresti, kratko sam disala i počela nekontrolirano plakati, kao da se utapam u suzama. Nije se to dogodilo zbog toga što sam trebala biti gola s drugom ženom. Dogodilo se jer smo morale biti gole za Harveyja Weinsteina. No to mu tada nisam mogla reći", prisjetila se glumica, koja je na kraju popila sredstvo za smirenje i odradila spornu scenu.

Hayek je bila nominirana u kategoriji najbolje glumice za ulogu u biografskom filmu o životu meksičke slikarice i ikone 20. stoljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:43