ZVIJEZDA 90-IH

Glumica unatoč teškoj bolesti zasjala na crvenom tepihu: ‘Ovo mi je zadnja dodjela nagrada‘

Njezina dijagnoza prethodno ju je prisilila da stane sa snimanjem treće i posljednje sezone serije ‘Dead to Me‘
 Valerie Macon/Afp

Christina Applegate prisustvovala je ovogodišnjoj dodjeli nagrada SAG (Screen Actors Guild), a upravo za nju je rekla da će joj vjerojatno biti "posljednja kao glumici". Ova zvijezda devedesetih, koja je 2021. godine sa svijetom podijelila da boluje od multiple skleroze, prošetala je crvenim tepihom u divnoj crnoj haljini čiji je gornji dio nalik na odijelo, a sa sobom je nosila i štap ukrašen znakovitom porukom, "FU MS", kojom je jasno poručila što misli o spomenutoj bolesti.

image
Frazer Harrison/Getty Images/Profimedia/Frazer Harrison/getty Images/profimedia

Na crveni tepih je Applegate dovela svoju 12-godišnju kćer Sadie Grace, koju ima sa suprugom Martynom LeNobleom, a ona je odjenula crni sako s odgovarajućim uskim hlačama i kapom, piše Page Six.

- Ovo je vjerojatno moja posljednja dodjela nagrada kao glumici, tako da je to velika stvar - rekla je Applegate za The Los Angeles Times u intervjuu koji je objavljen 7. veljače.

- Trenutno ne mogu zamisliti da ću ubuduće ustati u pet ujutro i provesti 12 do 14 sati na snimanju - dodala je i napomenula da "nema to u sebi u ovom trenutku".

Applegate je nominirana za izvanrednu glumačku izvedbu, točnije, za ulogu Jen Harding u Netflixovoj komediji "Dead to Me", što je njezino šesto priznanje na SAG nagradama. Glumica najpopularnija po ulozi u seriji "Bračne vode" rekla je za LA Times da, iako se želi odmoriti od glume, planira nastaviti raditi.

- Često posuđujem glas kako bih zaradila nešto novca. Moram osigurati da je moja kći bude zbrinuta i da imamo krov nad glavom - rekla je kad su je upitali o potencijalnom preokretu u karijeri.

image
Valerie Macon/Afp

Njena dijagnoza prethodno ju je prisilila da stane sa snimanjem treće i posljednje sezone serije "Dead to Me". Serija je konačno nastavila s produkcijom i treća sezona postala je dostupna na Netflixu 17. studenog 2022. godine.

Applegate, koja u seriji glumi uz Lindu Cardellini, rekla je za LA Times da je u početku bilo "teško gledati svoju izvedbu", pogotovo znajući za fizičku bol koju je proživljavala dok su kamere bile upaljene.

- Ne volim se gledati kako se mučim - rekla je.

- Također, dobila sam 20 kilograma zbog neaktivnosti i lijekova, i nisam sličila sebi, niti sam se osjećala kao ja - istaknula je Applegate koja je dodala da se ipak u nekom trenutku "uspjela distancirati od vlastitog ega" i shvatiti kako je serija zapravo lijep "komad televizije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:21