OBJAVILE KNJIGU

Glumice otkrivaju detalje sa seta kultne serije: ‘Zamalo smo poginuli snimajući - i to dvaput‘

Pomislili biste da u seriji koja se uglavnom događa za radnim stolom, glumci nisu izloženi velikom riziku. Nije bilo tako

 Angela Kinsey, Kate Flannery, Steve Carell, Phyllis Smith i Jenna Fischer u seriji U uredu

 Nbc Collection/Everett/Profimedia/Nbc Collection/Everett/Profimedia

Dvije zvijezde iz američke verzije ove kultne humoristične serije "U uredu" otkrile su da su dvaput zamalo umrle na snimanju jedne epizode zadnje sezone.

Jenna Fischer (48), koja je glumila Pam u NBC-jevom velikom hitu, i Angela Kinsey (50), koja je bila Angela, podijelile su svu dramu iza kulisa serije u svojoj novoj knjizi podužeg naslova "The Office BFFs: Tales of 'The Office' from Two Best Friends Who Where There".

image

Knjiga o seriji U uredu glumica Jenne Fischer i Angele Kinsey

/Screenshot

Iako tajnica Pam Beesly (Fischer) i računovotkinja Angela Martin (Kinsey) u seriji nisu prijateljice i nemaju baš ništa zajedničko, u stvarnom životu dvije glumice postale su prijateljice od prvoga dana snimanja i ostale to do danas. U knjizi su podijelile sjećanja na seriju - od prvih dana dok se projekt borio za popularnost, do šetnje njihovim prvim crvenim tepihom. Ispričale su i mnogo anegdota sa snimanja važnih epizoda, promjenama u životu ekipe, prijateljstvu i kreativnosti. Serija nastala na istoimenom britanskom predlošku Rickyja Gervaisa, u početku je imala malo podrške NBC-ja. Štoviše, stalno se govorilo da će je ukinuti.

Dvojac u knjizi otkriva kako je glumac Paul Rudd rekao Steveu Carellu da ne ide na audiciju jer je "U uredu" loša ideja i nikad neće postići uspjeh kao britanska verzija. Carell ga, srećom, nije poslušao te je fantastično glumio Michaela Scotta, šefa područnog ureda fiktivne kompanije Dunder Mifflin, koja se bavi prodajom papira i uredskog materijala. Serija je osvojila mnoštvo nagrada - od Emmyja i Zlatnih globusa, do Peabodyja i People's Choicea i potrajala devet sezona.

U odlomcima iz knjige koje je objavio Mashable, bivše kolegice otkrivaju što se dogodilo u četvrtoj epizodi 9. sezone koju je režirao Bryan Cranston (66), pod nazivom "Radni autobus".

U epizodi, suradnici su prisiljeni napustiti svoje urede i tog dana raditi u "mobilnoj radnoj jedinici".

Fischer je primijetila kako se u minibus nakrcalo 14 glumaca, četiri člana snimateljske ekipe, nekoliko stolova, stolica, svjetiljki, pisača, hladnjaka za vodu, mikrovalne pećnice, televizora i aparata za kavu.

- Što je moglo poći po zlu? Tko je mogao predvidjeti da će se Ellie Kemper popiškiti u hlače ili da će cijela glumačka ekipa gotovo biti ubijena - dvaput?" napisala je.

Dan je bio vruć, a kako pišu glumice, klima se gasila pri snimanju jer je previše bučila.

- U biti, bilo smo u vrućoj limenki bez zraka na kotačima. Mislio sam da će se Brian (Baumgartner) i Creed (Bratton) istopiti. Oscar (Nunez) je izgledao kao da umire iznutra. Da stvar bude gora, cesta je bila jako krivudava. Jenni je pozlilo iako je sjedila okrenuta prema naprijed - napisala je Angela Kinsey - U tom trenutku, vrućina i mučnina su se činili kao naš najveći problem. No, kada je mini-bus stigao do otvorene ceste, prema scenariju Dwight je morao voziti "kao manijak". Sva oprema je bila spojena na autobus dok je ekipa snimala Rainna Wilsona za volanom. Reakcije glumaca koji su glumili da "lete na sve strane" zbog sulude vožnje nisu bile dovoljno uvjerljive pa su odlučili uzeti kaskadere. Kako ih nije bilo dovoljno za sve glumačka ekipa nastavila je snimati.

- Svi smo skakutali dok je bus išao niz cestu, blaženo nesvjesni što će se dogoditi. Izgovarali smo svoje replike i sve je išlo glatko kad smo odjednom čuli pomoćnika redatelja kako viče: "Mičite se!" - pišu u knjizi glumice.

Vozač, kaskader, naglo je skrenuo, a glumci i sav namještaj, rekviziti i dekoracije počeli letjeti naokolo.

- Jednostavno nas je prilijepilo za stijenke autobusa. Elliein stolac se zabio u Jakea (Lacyja). Jake je udario moj stolac, a mene su gurnuli na staklo, na prozor. Papiri su bili posvuda. Uhvatila sam stolnu lampu koja je klizila prema meni. Nekoliko ljudi palo je na pod, a mi smo ih jedva mogli vidjeti jer su po njima popadale sve te stvari - objasnila je Kinsey.

Ekipa je nakon toga otišla na pauzu, sretni što se miču s natrpanog seta, ali i zbog vijesti da je nabavljen prijenosni klima uređaj koji će u autobus upuhivati zrak kroz otvor na korovu.

- I krenuli smo raditi. Nema više napadaja smijeha. Nema više piškenja u gaće. Radili smo svoj posao. Tada sam primijetila neobičan miris - ispričala je Fischer. Spomenula je to ekipi, no ignorirali su je sve dok i drugi nisu shvatili da nešto nije u redu.

- Počeli smo raspravljati smrdi li u autobusu ili ne. Tada se oglasila naša snimateljica. Nije se osjećala dobro, posrnula je i odložila kameru. I znate što? Pokazalo se da je usisno crijevo prijenosne klimatizacijske jedinice bilo tik uz ispuh autobusa. Dakle, to crijevo je usisalo zrak iz ispuha i onda ga puhalo ravno u bus. Svi smo se polako trovali. U stvari, ne baš tako polako - napisala je.

image

Leslie D. Baker, Kate Flannery, Phyllis Smith, Jenna Fischer, Rainn Wilson i Steve Carell u seriji U uredu

Nbc Collection/Everett/Profimedia/Nbc Collection/Everett/Profimedia

Srećom, svi su bez posljedica preživjeli neugodan dan na snimanju. Deveta i posljednja sezona "U uredu" završena je 16. svibnja 2013. godine. Serija, i britanska i američka verzija, i danas imaju kultni status. Krajem prošle godine počelo se pričati o nekoj varijanti nastavka serije iako su njezin kreator Greg Daniels, kao i mreža NBC godinama govorili da takvih planova nemaju. Ipak, nikad nisu decidirano odbili mogućnost da se to dogodi. Daniels je u intervjuu u prosincu 2021. rekao da je teško razmišljati o novim nastavcima jer gledatelji, vjerni fanovi očekuju staru ekipu, a većina glumaca koja je sudjelovala u seriji ima nove projekte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 15:22