NAPOKON SLOBODNA

Glumicu pustili iz zatvora nakon lažnog upisa kćeri na sveučilište, dočekao ju privatni avion

Lori Loughlin počela je služiti dvomjesečnu kaznu 30. listopada u saveznom zatvoru u Dublinu, gradiću u blizini San Francisca
Lori Loughlin s kćerima
 Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia

Američka glumica Lori Loughlin u ponedjeljak je puštena iz zatvora nakon dvomjesečne kazne zbog sudjelovanja u prijevari kojom su se osiguravala mjesta na prestižnim sveučilištima privilegiranoj djeci, objavile su američke vlasti.

Glumica (56), poznata po ulozi tete Becky u hit TV seriji "Puna kuća" iz osamdesetih i devedesetih godina, počela je služiti kaznu 30. listopada u saveznom zatvoru u Dublinu, gradiću u blizini San Francisca.

Glumica Felicity Huffman iz "Očajnih kućanica" također je bila u tom zatvoru zbog iste prijevare, a puštena je na slobodu u listopadu 2019. nakon što je odslužila 11 dana od 2 tjedna određene kazne.

Loughlin i njezin suprug, dizajner Mossimo Giannulli, bili su među 50 ljudi osuđenih za tu prijevaru, prenosi agencija France Presse.

Par je priznao da je platio 500 tisuća dolara kako bi njihove dvije kćeri bile primljene na sveučilište Južne Kalifornije kao članice veslačkog tima, iako se nikad nisu bavile veslanjem.

Tužitelji su 57-godišnjeg Giannullija opisali kao aktivnijeg u toj prijevari od svoje supruge. On je dobio pet mjeseci zatvora, kaznu od 250 tisuća dolara te mora 250 sati raditi za javno dobro. Svoju je kaznu počeo izvršavati 19. studenoga u zatvoru Lompoc blizu Santa Barbare u Kaliforniji.

Ključni čovjek u prijevari bio je William "Rick" Singer za kojega vlasti smatraju da je platio 25 milijuna dolara trenerima i zaposlenicima sveučilišta. Njegova presuda očekuje se iduće godine.

Čim je napustila zatvor, Loughlin je u zračnoj luci Van Nuys dočekao privatni avion. Glumica je do piste stigla preko tajnog VIP izlaza, a do zrakoplova ju je dovezao konvoj luksuznih automobila.

image
Clint Brewer Photography/a.i.m/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. siječanj 2023 00:58