SPASIO GA IRONMAN

Glumio je u velikom kino hitu pa potonuo u pakao ovisnosti: ‘Sve što sam zaradio trošio sam na heroin‘

Wes Bentley ne drogira se od 2009. i kaže da su ga spasile vjera u Boga, Robert Downey Jr. i želja da ponovno uživa u životu

Wes Bentley

 Valerie Macon/Afp

Američki glumac Wes Bentley izjavio je kako ga je upravo Robert Downey Jr. motivirao da potraži pomoć za svoju ovisnost o heroinu.

Naime, gledanje Downeyja kako javno govori o svojoj borbi s ovisnošću potaknulo je zvijezdu filma ‘Vrtlog života‘ da se prijavi na rehabilitaciju.

image

Robert Downey Jr.

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

- Bio sam u najdubljim mukama svoje ovisnosti, na najgorem mjestu i na vratima smrti, pretpostavljam, ili u opasnosti od toga i vidio sam ga tako odvažnog, hrabrog i otvorenog... To me spasilo, rekao je 44-godišnji Bentley.

Glumac koji je trijezan od 2009. smatrao je da, ako i on učini isto, možda to može prenijeti na nekog drugog.

Njegova ovisnost o drogama počela je ubrzo nakon što je glumio u Oscarom nagrađenom film ‘Vrtlog života‘ iz 1999.

image

Wes Bentley, Thora Birch i Mena Suvari na snimanju filma ‘Vrtlog života‘ iz 1999.

Dreamworks/Photo12 Via Afp

- Nikada prije nisam imao novca. Dakle,dogodile su se stvari za koje nisam bio spreman, izjavio je.

- Također sam znao kao glumac da neću biti stvarno spreman za dobre uloge sve do svojih 30-ih i 40-ih godina. Tako da zapravo nisam želio da se to dogodi prerano. Pokušao sam to prihvatiti i izdržati, ali nisam bio spreman, priznao je.

Glumac koji je otvoreno govorio o svojoj borbi s ovisnošću rekao je za New York Times 2010. da je radio sporadično od 2002. do 2009. samo kako bi zaradio za drogu.

- Upoznao sam čovjeka koji je bio trijezan, nije znao da sam se ja tada borio s ovisnošću. Samo je govorio kako sada ima lijep život i kako kroz prozor gleda drveće. To mi je nedostajalo i htio sam to natrag, otkrio je tada.

- Tako da sam počeo odlaziti na sastanke i stvarno su mi puno pomogli. Već sam vjerovao u Boga, tako da to na neki način pomaže - viša sila. Sretan sam što sam dobio drugu priliku, zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 11:54