POMALO NEOZBILJNO

Greška u novoj epizodi serije ‘And Just Like That‘ razljutila gledatelje: ‘Sramota, kako to nisu primijetili?‘

Fanovi su brzo primijetili veliku grešku u rečenici koju izgovara Harry Goldenblatt u novoj epizodi

Sex and the city

 Richard Levine/Alamy/Alamy/Profimedia/Richard Levine/alamy/alamy/profimedia

Fanovi serije ‘Seks i grad‘ imali su primjedbu na autore nove verzije serije nakon što su primijetili veliku grešku u dosljednosti tijekom premijere druge sezone ‘And Just Like That‘.

image

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis uslikane za vrijeme dolaska na privatnu zabavu slavljenja "Sex i grad 25 godina"

Jose Perez/instarimages.com/Instar Images/Profimedia/Jose Perez/instarimages.com/instar Images/profimedia

U drugoj epizodi pod nazivom "The Real Deal", Harry Goldenblatt (Evan Handler), suprug Charlotte York, izgovara rečenicu u kojoj spominje da mu je majka preminula prije deset godina.

No, fanovi su se brzo prisjetili da je Harry otkrio u finalu pete sezone "Seks i grada" da je majka preminula prije nego je uopće upoznao Charlotte (Kristin Davis). Taj trenutak je zapamćen jer Harry nije mogao biti s Charlotte, episkopalkom, jer je "obećao" majci da će se oženiti židovskom djevojkom.

To je inspiriralo Charlotte da se preobrati na židovstvo, što je postalo važan dio priče u šestoj i posljednjoj sezoni emitiranoj 2004. godine.

Stoga je nemoguće da je majka Harryja preminula prije samo 10 godina.

"Potpuni nedostatak dosljednosti me izluđuje", napisao je jedan frustrirani gledatelj u četvrtak. Mnogi su tražili da se "provjere činjenice" te su kritizirali scenariste zbog "lijenosti".

Drugi su upozorili Michaela Patricka Kinga, koji je bio izvršni producent originalne serije, jer je dopustio da takva greška prođe neopaženo.

"Zar MPK nije zapamtio da je Harryjeva majka bila mrtva kad su se on i Charlotte upoznali? Nedosljednosti me i dalje zbunjuju", napisao je jedan fan na Twitteru.

Čak ni Sarah Jessica Parker nije izbjegla kritike, a jedan korisnik Twittera je napisao: "Sramota. A SJP je izvršna producentica, kako to nije primijetila!"

Sporna rečenica izgovorena je tijekom scene u kojoj Charlotte, Harry i njihov prijatelj Anthony Marentino (Mario Cantone) večeraju u svom domu u New Yorku.

Charlotte je opsjednuta naporima da stupi u kontakt s luksuznom second-hand trgovinom The Real Deal, koja je, prema njoj, iskoristila njezinu kćer Lily tako da je otkupila njenu odjeću.

Lily ju je prodala kako bi si priuštila novu glazbenu opremu koju joj roditelji nisu htjeli kupiti. Ta odjeća ima sentimentalnu vrijednost za Charlotte, posebno roza Chanel haljina koju je Lily nosila na klavirskom koncertu.

Ona kaže Harryju i Anthonyju da The Real Deal ne odgovara na njene e-mailove i da, osim što želi da dobije haljinu natrag, želi da priznaju svoje nepravilnosti.

"Želim ti sreću", kaže Harry s podrugljivim osmjehom. "Još uvijek čekam bilo kakvo priznanje od moje majke, a prošlo je 10 godina od njenog odlaska."

No, ovo direktno proturječi onome što je Harry rekao Charlotte u premijernoj epizodi šeste sezone, emitiranoj prije 19 godina, dok joj je objašnjavao zašto toliko inzistira na tome da se oženi židovskom djevojkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:41