AS IZA REŠETAKA

Gubi kile i podučava ostale zatvorenike jogi: Otkriveno kako izgleda zatvorski ‘dolce vita‘ Borisa Beckera

Osuđen je za nekoliko kaznenih djela nakon što je sakrio 2,5 milijuna funti imovine i zajmova

Boris Becker i njegova djevojka Lilian De Carvalho

 Wiktor Szymanowicz/Anadolu Agency Via Afp

Boris Becker poslan je prije šest mjeseci u zatvor zbog bankrota, a sada podučava zatvorenike jogi te je itekako izgubio na težini, prenosi Daily Mail.

Njemačka teniska legenda očito je "dobro s obzirom na okolnosti" i kako tvrdi njegov odvjetnik Oliver Moser, "konstruktivno se uklapa u svakodnevni zatvorski život".

Šesterostruki Grand Slam pobjednik osuđen je 29. travnja na pet godina, od čega će polovicu odslužiti iza rešetaka, u oxfordshireskom zatvoru s niskim stupnjem sigurnosti.

image

Boris Becker i njegova partnerica Lilian de Carvalho Monteiro pri ulasku u sudnicu 29. travnja

Adrian Dennis/Afp

Osuđen je za nekoliko kaznenih djela nakon što je sakrio 2,5 milijuna funti imovine i zajmova u pokušaju da izbjegne otplatu svojih dugova. Iako mu je dopušteno telefonirati i komunicirati s vanjskim svijetom u bilo kojem trenutku, otac četvero djece "ne želi ostati u pritvoru ni dan dulje nego što je potrebno", rekao je izvor njemačkom listu Bild.

Izvor je dodao da svoje vrijeme provodi u samici i da se u zatvoru ponaša besprijekorno, dok je navodno i omiljen među zatvorenicima.

image

Boris Becker 1989. godine

Dpa/Dpa Picture-alliance Via Afp

Trostruki osvajač Wimbledona navodno je izgubio oko osam kilograma jer "vježba u zatvorskoj teretani i ne pije alkohol".

- Becker radi kao neka vrsta pomoćnog učitelja zatvorskom fitness treneru - rekao je izvor.

Priča se da bivši prvi tenisač svijeta podučava oko 45 zatvorenika fitnessu, prehrani, upravljanju kriznim situacijama te posebnoj vrsti joge i meditacije.

- Kao sportaš, on se snalazi u pobjedama i porazima - objasnio je Beckerov odvjetnik.

Njegova posebna uloga asistenta yoga i fitness treneru dio je bonus programa unutar zatvora, a što se zatvorenici više uključe, veća je vjerojatnost da će im to pomoći u smanjenju zatvorske kazne.

Prije tjedan dana, Beckerova bivša supruga i njihov 12-godišnji sin izjavili su da im je zatvorska kazna muža i oca "teško pala".

Lilly Becker, majka njegova sina Amadeusa, rekla je kolumnistu Daily Maila da je njihovom sinu bilo teško, ali "da je dobro jer je uz majku".

- Nisam dopustila da te vijesti dopru do njega, tako da će biti u redu - rekla je bivša nizozemska manekenka o mladom Beckeru.

Bila je optimistična oko toga kako se zvijezda prilagodila životu iza rešetaka te je "sigurna da je dobro".

Par je bio u braku 9 godina, a sina Amadeusa dobili su 2010. Razveli su se ‘prijateljski‘ 2018. godine. Becker također ima još troje djece iz prethodnih veza. Sinove Noaha (28) i Eliasa (23) dobio je s prvom suprugom Barbarom, koja je tijekom brakorazvodne parnice dobila skrbništvo nad djecom. Kći Annu, koja je model i koja je odlučila uzeti majčino prezime, dobio je s konobaricom Angelom Emakovom 2000. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:24