‘VARAJU POTROŠAČE‘

Guns N‘ Roses tužili prodavaonicu oružja Guns and Roses: ‘Ne želimo imati veze s vama!‘

Tvrtka je pod spornim nazivom registrirana u Houstonu 2016. bez ikakva odobrenja

Axl Rose

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Američki rock band Guns N‘ Roses tužio je kompaniju koja vodi internetsku prodavaonicu oružja Texas Guns and Roses, navevši u podnesku američkom saveznom sudu da je tvrtka nezakonito svojem nazivu pridodala naziv grupe.

Odvjetnici benda tvrde da tvrtka koja vodi "online" prodavaonicu vara potrošače navodeći ih na pomisao da posao ima neke veze s grupom.

image
Dave L/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Dave L/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

"Guns N‘ Roses, razumljivo, ne žele ni na koji način biti povezani s tuženikom, trgovinom vatrenim oružjem", kaže se u tužbi.

Usto, tvrdi bend, "taj diler oružjem iznosi politička stajališta povezana s propisima i kontrolom vatrenog oružja koje mogu izazvati podjele".

Guns N‘ Roses, osnovan 1984., jedan je od najuspješnijih bendova svih vremena, član Rock & Roll Hall Kuće slavnih od 2012. godine. Članovi grupe su Axl Rose, Saul "Slash" Hudson i Michael "Duff" McKagan.

U tužbi stoji da internetskom trgovinom oružja Texas Guns and Roses upravlja tvrtka Village Florist LLC i prodaje vatreno oružje, streljivo, optičke nišane, pancirke i slično.

image
Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia/Courtesy Everett Collection/Everett/Profimedia

Tvrtka je pod spornim nazivom registrirana u Houstonu 2016. bez ikakva odobrenja, licence ili suglasnosti benda, kaže se u tužbi.

Odvjetnici benda traže suđenje s porotom, sudsku zabranu korištenja naziva internetske prodavaonice i zasad nespecifiranu odštetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2023 21:45