INDIANA JONES

Harrison Ford teško se ozlijedio snimajući scenu borbe: ‘Privremeno mora prekinuti sa snimanjima‘

Podsjetimo, Harrison Ford se ozlijedio i 2014. u Londonu na snimanju “Ratova zvijezda - Sila se budi”, tada je slomio nogu
Harrison Ford
 Valerie Macon

Harrison Ford (79) ozlijedio je rame snimajući akcijsku scenu u novom filmu o pustolovinama Indiane Jonesa i mora privremeno prekinuti snimanje, objavila je produkcijska kuća Disney.

- Ponavljajući scenu borbe, Harrison Ford je ozlijedio rame. Bude li potrebno raspored snimanja će se izmijeniti u tjednima koji dolaze - rekao je glasnogovornik Disneyja u priopćenju.

Snimanje petog, posljednjeg nastavka pustolovina Indiane Jonesa, neustrašivog arheologa kojeg glumi Harrison Ford, počelo je prošlog mjeseca u Velikoj Britaniji u režiji Jamesa Mangolda (“Izazivač: Le Mans 66”). Film će izaći u ljeto 2022.

Podsjetimo, Harrison Ford se ozlijedio i 2014. u Londonu na snimanju “Ratova zvijezda - Sila se budi”. Tada je slomio nogu kada su ga prignječila hidraulična vrata svemirskog broda Faucon Milleniuma njegova lika Hana Sola.

image
Harrison Ford i Sean Connery
Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

Inače, prvi film o Indiani Jonesu “Otimači izgubljenog kovčega” snimljen je 1981. u režiji Stevena Spielberga. Nakon njegova golemog uspjeha uslijedila su ubrzo još dva nastavka, jednako popularna, “Indiana Jones i ukleti hram” 1984. i “Indiana Jones i posljednji križarski pohod” 1989. s pokojnim Seanom Conneryjem u ulozi arheologova oca. Četvrti film “Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje”, koji je postigao financijski uspjeh no koji su kritika i dio obožavatelja hladno dočekali, izašao je 2008. dvadeset godina poslije, opet s Harrisonom Fordom u naslovnoj ulozi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:09