VRUĆA SJEDALA

Harry će na krunidbi sjediti daleko od drugih Windsora: Dianin butler otkrio gdje su smjestili princa

Princ neće imati priliku za ugodne razgovore s familijom jer nakon obreda juri na avion za Los Angeles gdje mu sin slavi rođendan

Princ Harry

 Daniel Leal/Afp

Otkako se zna da će princ Harry, otuđeni sin britanskoga kralja Charlesa, ipak biti na očevoj krunidbi 6. svibnja, britanski, ali i svjetski mediji pokušavaju dokučiti njegov plan za taj dan - gdje će odsjesti, tko će ga pratiti, gdje će sjediti, s kim će se družiti... Čini se da je sada poznat barem jedan detalj iz njegova itinerera - Harry će sjediti poprilično daleko od ostalih članova obitelji Windsor na krunidbi. Mjesto su mu našli u desetom redu, daleko od obitelji, barem prema tvrdnjama bivšeg kraljevskog batlera Paula Burrella.

Otprije se zna da princ ne namjerava, nakon krunidbe, nastaviti slaviti s familijom i prijateljima, nego juri na avion za Kaliforniju gdje ga čekaju supruga Meghan i djeca. Istoga dana, naime, njegov sin Archie slavi četvrti rođendan "u društvu obitelji i najbližih prijatelja".

Burrell je za The Sun rekao kako je sigurno da se Harry ovom prilikom neće pomiriti s ocem i bratom Williamom, a i da to želi, neće imati previše prilika za razgovor.

image

Paul Burrell, batler princeze Diane

/Instagram/screenshot

- Malo je šansi za pomirenje u bliskoj budućnosti. Bojim se da će imati jako hladan doček među Windsorima, rekao je Burrell koji je bio dugogodišnji batler princeze Diane i njezina osoba od povjerenja. Dodao je kako princ Harry na krunidbu dolazi "samo da se pokaže".

- Dolazi jer ipak želi spriječiti da se baš sva vrata za njega zatvore ovdje i zato što njegov otac to želi. - rekao je Burrell za GB News prije nekoliko dana - Njegov otac zasigurno je presretan što će oba sina svjedočiti tako važnom danu za njega. Ali, Harry neće ostati na slavlju.

Krunidbene svečanosti potrajat će tri dana, inače, no Harry će, prema svim dosadašnjim informacijama, biti isključivo na samoj krunidbi u Westminsterskoj opatiji.

Bit će to prvi put da se vojvoda od Sussexa nađe na istom mjestu s ocem i njegovom suprugom Camillom, bratom Williamom i njegovom suprugom Kate, te drugim članovima obitelji koje redom nije štedio u svojoj knjizi ‘Rezerva‘, objavljenoj u siječnju. Iako je prije dva tjedna iznenada doputovao u London da bi svjedočio na sudu u slučaju protiv izdavača Associated Newspapers (ANL), Harry se tada nije susreo ni s ocem ni s bratom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:49