POTUŽI SE OPRAH

Harry i Meghan nisu prvi iz Palače koje je Oprah izrešetala. Neke je i dva puta intervjuirala...

Princeza Diana odbila je Oprah koja ju je došla moliti za intervju u Kensingtonsku palaču, no nisu joj svi mogli odoljeti
Sarah Ferguson u The Oprah Winfrey Showu 2011.
 Abc/Planet/Profimedia

Još se ne sliježu dojmovi nakon bombastičnog intervjua princa Harryja i vojvotkinje Meghan s Oprah Winfrey, a mnogi su se prisjetili da oni ipak nisu prvi iz britanske kraljevske obitelji koji su otvorili dušu poznatoj voditeljici.

Iako je, primjerice, princeza Diana odbila Oprah koja ju je došla moliti za intervju u Kensingtonsku palaču, Oprah nisu svi mogli odoljeti.

- Rekla je princezi: 'Želim biti prva osoba koja će te intervjuirati'. Ali Diana mi je nakon toga rekla: 'Nisam mogla na to pristati jer znam da ne bih imala kontrolu nad intervjuom, pa to je komercijalna televizija u Sjedinjenim Državama. Želim dati intervju u ozbiljnoj informativnoj emisiji u teškoj kategoriji koja će učiniti moje riječi relevantnijim' – ispričao je batler pokojne princeze, Paul Burrell.

No, u britanskoj kraljevskoj obitelji bilo je i onih koji su preko puta Oprah sjeli čak dva puta.

image
Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka
STR/AFP

Učinila je to Sarah Ferguson (61), koja je bila u braku sa sinom kraljice Elizabete, princom Andrewom (61), kojemu je okaljan ugled zbog prijateljstva s osuđenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom i zbog sličnih optužbi za iskorištavanje maloljetnice. Sarah i Andrew pak imaju kćeri Eugenie (30) i Beatrice (32).

image
Sarah Ferguson i njezine kćeri Beatrice i Eugenie
David Parker/anl/shutterstock

Žalila se tada, kao i Meghan danas, na 'zlatni kavez' u kojemu se nije snašla, a isto tako i na britanske tabloide i njihovu okrutnost.

Buntovna Fergie, kako su je često nazivali britanski mediji po prvi put je sjela pred kamere s Winfrey 1996. godine, nakon što se rastala od princa Andrewa. Rekla je tad da se život u palači može činiti kao ostvarenje sna, ali da kraljevski život nije bajka.

- Zaljubila si se i udala za muškarca, a onda se moraš pomiriti s bajkom. Ali to nije bajka, to je stvarni život. Prozori palače moraju biti otvoreni samo do neke određene granice, a ja bih ušla i otvorila sve prozore. I to je bilo pogrešno - priznala je.

Rekla je da su joj mediji, isto kao i Lady Diani, ali i Meghan i Harryju danas, još više zakomplicirali već tešku situaciju.

- Moram objasniti da je britanski tisak potpuno i krajnje okrutan i uvredljiv i tako invazivan - rekla je.

Na Oprahino pitanje zašto nije jednostavno nastavila 'igrati igru', Fergie je odgovorila:

- Mogla sam to učiniti, to može svatko učiniti, ako odluči da mu takva pravila odgovaraju.

Spomenula je tada i Dianu te istaknula da su njih dvije 'poput rijeka'.

- Želimo ploviti, naučiti više, želimo zaobići, gladne smo znanja - rekla je.

Tada je i Diana već bila odvojena od princa Charlesa.

I Meghan i Harry spomenuli su Fergie u svom eksplozivnom intervjuu.

image
Princ Harry i Meghan Markle kod Oprah Winfrey
Cbs/Ferrari/Profimedia

Meghan Markle je Oprah ispričala u intervjuu da je Kraljicu upoznala baš u domu Sarah Ferguson i princa Andrewa, koji i nakon razvoda žive u istoj kući. Rekla je da je tada, vozeći se do njih u automobilu, saznala da će Kraljica isto doći na ručak pa je s Harryjem vježbala kako će se nakloniti.

- Fergie je istrčala pred vrata i pitala me znam li se nakloniti. Pokazala mi je pa smo malo vježbale i onda ušle - ispričala je Meghan.

Govoreći o teškim mentalnim problemima i suicidalnim mislima s kojima se borila Meghan j eotkrila da joj visokorangirani članovi kraljevske obitelji, kao ni službenici u Palači nisu htjeli pomoći, ali da je, osim u Harryju, utjehu pronašla u dobroj prijateljici Harryjeve majke, a mnogi smatraju kako je pritom također mislila na Fergie.

image
Meghan Markle u intervjuu s Oprah Winfrey
Cbs/Ferrari/Profimedia

Također je ispričala da je poznavala princezu Eugenie, Sarahinu kćer, prije nego je prohodala s Harryjem, a da su se i kasnije družili s njom kao par.

Zanimljivo je da je Sarah Ferguson bila bliska prijateljica s Harryjevom majkom i to iz djetinjstva.

Poznanstvo Diane i Sarah počelo je prije negoli su obje postale članice kraljevske obitelji jer su po krvnom srodstvu rođakinje u četvrtom koljenu, a osim toga, njihove su majke zajedno pohađale školu. Poznavale su se od najranijih dana, Sarah je imala 14, a Diana 12 godina. Budući da su imale puno zajedničkih prijatelja, ali i istih interesa, bile su gotovo nerazdvojne.

image
Kraljevske šogorice i velike prijateljice, Diana, princeza od Walesa i Sarah, vojvotkinja od Yorka, u loži na Wimbledonu, 1988. gledaju meč između Steffi Graf i Mary Joe Fernandez
Rudi Schrader/AFP

Nakon Dianine udaje nastavile su se redovito nalaziti na ručku na tjednoj bazi, a upravo u Sarah našla je saveznicu te joj se povjeravala o svemu.

Na jednoj večeri u dvorcu 1985. Sarah je sjela pored princa Andrewa, a iako su se često susretali na društvenim događanjima, tada su se zaljubili. Brzo su se oženili.

Viđala ga je 40 dana u godini u prvih 5 godina braka jer je on služio u mornarici. Suprug joj je strašno falio i kad je rodila Beatrice, koja je bila na adaptiranom mlijeku, poželjela je vidjeti supruga. Bebu je ostavila dadilji u palači i otputovala u Australiju što je britanski tisak jedva dočekao. Sve naslovnice su vrištale da je Fergie loša majka.

image
Vjenčanje princa Andrewa i Sarah Ferguson, 1999.
PA/AFP

- Tada je počeo pakao i do danas nije stao. Vrijeđali su me, nazivali debelom svinjom. A ja sam im povjerovala - ispričala je kasnije Oprah kroz suze.

Nakon što su se obje razvele 1992. godine od svojih supruga, princa Charlesa i princa Andrewa, Diana i Sarah postale su još prisnije.

Odnos Sarah Ferguson s Dianinim sinovima Williamom i Harryjem posljednjih godina je poprilično nategnut. Dok kruti William prema njoj baš i nije bio blagonaklon te je nije pozvao ni na svoje vjenčanje s Kate Middleton, što je Sarah uznemirilo, s Harryjem se često družila, osobito u skijalištu Verbieru. Na kraljevskom vjenčanju Harryja i Meghan Sarah Ferguson bila je među uzvanicima, sjedeći odmah do ostatka članova kraljevske obitelji.

image
Sarah Ferguson dolazi na vjenčanje svoje kćeri princeze Eugenie, 2018.
Steve Parsons/POOL/AFP

Fergie je ponovno pričala s Oprah 2011. godine, nakon što nije pozvana na vjenčanje princa Williama.

- Željela sam biti tamo sa svojim djevojkama, pomoći im s haljinama i biti dio obitelji. A također je bilo tako teško jer sam posljednja mladenka koja je prolazila tom crkvom bila ja - rekla je tada.

Fergie je također bila dio serije pod nazivom 'Finding Sarah with Winfrey' u kojem je otkrila da je u 25 godina života pod reflektorima medijima potpuno izgubila sebe.

Moguće je da su Harry i Meghan sada našli utjehu i saveznika u Fergie, koja ih može razumjeti najbolje od svih u kraljevskoj obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:05