NAPUŠTAJU SVOJ DOM

Harry i Meghan predali kuću Frogmore: Charles želi prostor za sebe, Andrew je pod pritiskom

Princ Harry i Meghan ispraznili su Frogmore Cottage na imanju Windsor nakon kontroverzne biografije

Princ Harry i Meghan Markle

 Sp/Spread Pictures/Profimedia/Sp/spread Pictures/profimedia

U Londonu je stigla potvrda iz Buckinghamske palače da su princ Harry i njegova supruga Meghan nedavno ispraznili svoj bivši dom Frogmore na imanju Windsor, koji su koristili tijekom svojih posjeta Velikoj Britaniji.

Ovaj potez paru je naložen prošlog ožujka nakon objavljivanja kontroverzne biografije princa Harryja pod nazivom "Rezerva", koja je u siječnju ove godine izazvala izuzetno kritičke reakcije prema kraljevskoj obitelji.

Sama Frogmore Cottage, prelijepa rezidencija površine preko 400 četvornih metara, inače je vlasništvo britanske krune, paru je ponudila kraljica Elizabeta II. kao njihov dom nakon njihovog vjenčanja 2019. godine.

image

Princ Harry i njegova supruga Meghan

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Od trenutka kada su se povukli s kraljevskih dužnosti 2020. godine, princ Harry i Meghan žive u Kaliforniji, Sjedinjenim Američkim Državama.

Prema informacijama koje su procurile iz britanske tiskovine, raniji dogovor im je omogućio korištenje Frogmorea tijekom cijele godine. Međutim, nakon preseljenja u Sjedinjene Države, par je vrlo rijetko boravio u toj rezidenciji.

- Možemo potvrditi da su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa napustili Frogmore, izjavio je Michael Stevens, dužnosnik kraljevskih financija, u povodu objave godišnjeg izvješća o troškovima monarhije.

Buckinghamska palača za sada nije otkrila tko će biti novi stanar Frogmore Cottagea, pa ostaje otvoreno pitanje kome će ta prekrasna rezidencija poslužiti kao dom u budućnosti.

image

Frogmore Cottage

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Prema izvještajima britanskih medija, kralj Charles III. navodno želi da njegov brat Andrew napusti mnogo veću Royal Lodge na imanju Windsor kako bi mogao preuzeti Frogmore Cottage za sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:51