NAGLA ODLUKA

Harry i Meghan šokirali svojim iznenadnim planom: ‘Odbacujemo ih, više nam ne trebaju...‘

Paru je, kažu, dojadilo trolanje i zlostavljanje. ne namjeravaju to više trpjeti. Okreću novi list...
Princ Harry i Meghan Markle
 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Profili na društvenim mrežama, ponajviše onaj na Instagramu, vojvodi i vojvotkinji od Sussexa ilitiga britanskom princu Harryju i njegovoj supruzi Meghan Markle oduvijek su bili važno mjesto i alat za rad i komunikaciju.

Njihov profil SussexRoyal na Instagramu koji je otvoren kada su se Harry i Meghan odlučili odvojiti od ostatka kraljevske obitelji, ima više od 10 milijuna pratitelja iako na njemu odavno nema novih objava.

Zato gotovo nevjerojatno zvuči vijest da je par odlučio prestati biti aktivan na društvenim mrežama.

Britanski mediji pišu kako Harry i Meghan "odbacuju društvene mreže, privatno i profesionalno, kao dio njihove 'nove uloge'u Sjedinjenim Američkim Državama".

The Sunday Times objavio je, navodeći pouzdani izvor, da Sussexi ne planiraju koristiti platforme poput Instagrama, Facebooka i Twittera u svojem projektu, neprofitnoj organizaciji Archewell Foundation, te da ih nemaju namjeru ponovno početi koristiti pod svojim imenima.

Paru je, kažu, dojadilo trolanje i zlostavljanje.

Nije to friška priča - Meghan Markle već je izjavljivala kako je "iznimno teško" proživljavati napade na Instagramu i Facebooku. A njih je bilo gotovo od prvog dana kada se doznalo da je britanski princ u vezi s američkom glumicom.

image
Zumapress.com/Zuma Press/Profimedia

Neki britanski mediji tvrde da je odluci o potpunom okretanju leđa društvenim mrežama presudila baš organizacija Archewell, koja ima vrlo široke humanitarne planove i ciljeve. A internetska stranica Archewella u posljednje je vrijeme glavni razlog za kritike upućene Sussexima preko društvenih mreža - mnogi korisnici optužuju par koji voli govoriti o poštivanju privatnosti za hipokriziju, baš zbog postavki privatnosti na Archewellu gdje prikupljaju imena i adrese, IP adrese, tekstove i video-uratke korisnika i najavljuju mogućnost dijeljenja podataka s drugim subjektima.

image
Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Dakako, odlazak s društvenih mreža teško da će naškoditi paru koji uživa u svojem američkom životu nakon zloglasnog Megxita. Imaju novi dom, imaju i ugovor sa Spotifyem za produkciju podcasta koji se bave motivirajućim i zabavnim pričama, Meghan surađuje s Disneyem, a tu je i poznati višegodišnji, multimilijunski ugovor s Netflixom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:33