SUSSEXOVI IZ LOS ANGELESA

HARRY I MEGHAN U TAJNOSTI PRIPREMILI OSVETU BRITANSKIM TABLOIDIMA PA IM OTKAZALI SURADNJU 'Ne pristajemo biti mamac za senzacionalističke naslove'

 
 P&P/Rachpoot/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ovih su dana izvirili iz anonimnosti. Nakon što su se konačno skrasili u Los Angelesu, došavši iz Kanade, snimljeni su kako dijele obroke potrebitima, a Harry je preko Zooma iz svoje luksuzne vile optužio britansku vladu da je na cjedilu ostavila roditelje djece s poteškoćama u razvoju, koja su posebno ugrožena u ovoj pandemiji.

Njihov najnoviji potez uperen je na četiri najveća britanska tabloida, kojima su odlučili uskratiti suradnju.

Njihov PR tim uputio je pismo urednicima tabloida Sun, Daily Mail, Mirror i Express da više nikada ne namjeravaju surađivati s njima, odnosno da od sada pa nadalje neće odgovarati na upite njihovih novinara. Umjesto toga prakticirat će nulti angažman, osim ako je komunikacija prijeko potrebno preko odvjetnika para.

U vrlo oštro nastrojenom pismu, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa su poručili da odbijaju 'sebe ponuditi kao mamac u politici clickbaita i iskrivljavanja informacija, te su optužili tabloide da su plasirali priče koje su iskrivljene, lažne i napadačke izvan svakog razuma.

Ovim potezom željeli su široj publici poručili kako se ovim listovima ne smije vjerovati kada izvještavaju o njima.

Los Angeles, CA  - *PREMIUM-EXCLUSIVE* **WEB EMBARGO UNTIL 16:30 PST ON 04/17/20** - They are just regular Angelenos now! Harry and Meghan are seen for the first time in Los Angeles as the couple delivered meals for Project Angel Food, a nonprofit that prepares and delivers medically tailored meals to chronically ill people. The couple looked like any other civilian in casual clothes and their faces covered with masks and wearing gloves. The couple spent a few minutes at the building where they delivered meals on their own as their security waited for them. **Shot on April 15, 2020**

BACKGRID USA 16 APRIL 2020, Image: 514127835, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Meghan i Harry dijele hranu potrebitima

Inače, Meghan je tužila Mail on Sunday zbog odluke da objave pismo koji je poslala svom ocu s kojim je u problematičnim odnosima, a virtualno saslušanje bit će održano u petak.

U pismu su Harry i Meghan poručili urednicima da vjeruju da je sloboda tiska kamen temeljac svake demokracije.

- Krajnje je zabrinjavajuće da se dio utjecajnih medija, već dugi niz godina, pokušava izuzeti od preuzimanja odgovornosti od onoga što kažu ili tiskaju, čak i kada znaju da je vijest iskrivljena, lažna ili napadačka. Kada se u vlasti uživa bez odgovornosti, degradira se povjerenje koje svi imamo u prijeko potrebnu industrij.

(FILES) In this file photo taken on March 05, 2020 Britain's Prince Harry, Duke of Sussex (R) and Meghan, Duchess of Sussex arrive to attend the Endeavour Fund Awards at Mansion House in London on March 5, 2020. - Prince Harry's wife Meghan will make an instant start to life away from Britain's royal frontline by narrating a new film about a family of African elephants, Disney announced on Thursday. (Photo by DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP)
AFP
Meghan Markle i princ Harry

- Zbog takvog načina rada postoji stvarni ljudski trošak koji utječe na svaki kutak društva. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa gledali su kako se ljudima koje poznaju, ali i potpunim strancima, život raspada na sitne komadiće bez ikakvog razloga, osim činjenice da sočni tračevi utječu na prihode od reklama. Ovo je također prilika koja za PR tim Sussexovih da se zaštite od one strane novinarske industrije koju čitatelji nikada ne vide.

- Pritom se ovdje ne radi o izbjegavanju kritike. Nije riječ o gašenju javne komunikacije ili cenzuriranja istinitog izvještavanja. Mediji imaju svaki razlog za izvještavanje, mogu imati mišljenje o vojvodi i vojvotkinji od Sussexa, dobro ili loše, ali ne smije biti bazirano na laži.

PR team Sussexovih objasnili su da žele surađivati s drugim medijima, osobito sa istaknutim organizacijama i novim medijima kako bi ukazali na probleme i uzroke koji tako očajnički trebaju biti priznati. Ono što par neće učiniti je nuditi se da budu mamac za politiku senzacionalizma i iskrivljavanja činjenica.

London, UK  - The Prince Harry office has confirmed that he and his family will be spending
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Potpuna zabrana suradnje s britanskim tabloidima uključuje i njihova nedjeljna izdanja i njihove web stranice.

Meghan i Harry i ranije su isticali kako posebno prigovaraju načinu na koji se vijesti iz britanskih novina o paru prenose diljem svijeta, osobio sestrinsko izdanje Daily Maila, MailOnline, koji ima ogroman utjecaj u Sjedinjenim Državama te njihov kolumnist Piers Morgan,

Meghan i Harry su se nedavno preselili u Kaliforniju nakon što su napustili svoje kraljevske dužnosti. Njihovo preseljenje u Sjevernu Ameriku prvi je otkrio The Sun početkom godine, u članku koji je navodno razljutio par.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:19