PRINC I AFERA NETFLIX

‘Harry, poderi ugovor s Netflixom, ne poštuju uspomenu na tvoju majku! Nije ti valjda bitniji novac?

Ko-scenaristica serije napustila je projekt jer nije mogla podnijeti kako se u njoj prikazuje njezina prijateljica Lady Di.

Princ Harry i Meghan Markle

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Stručnjaci za kraljevsku obitelj apeliraju na mlađeg sina pokojne princeze Diane, Harryja, da raskine lukrativni ugovor s streaming servisom Netflix vrijedan oko 150 milijuna dolara koji su on i njegova supruga Meghan Markle potpisali prošle godine.

Pritisak na odbjeglog princa koji sada živi u SAD-u, pojačao se nakon što je Jemima Khan, jedna od ko-scenaristica, napustila projekt jer nije mogla podnijeti kako se u njoj prikazuje njezina prijateljica Lady Di. Khan, koja je bila vrlo bliska s Dianom, otkrila je u razgovoru za The Sunday Times da se priključila autorskoj ekipi nagrađivane Netflixove serije s ciljem da pomogne u osmišljavanju scenarija pete (i posljednje) sezone u kojoj Dianu glumi Elizabeth Debicki a koncentrirana je na događaje do princezine tragične smrti 1997. godine. Rekla je kako ju je autor 'Krune', Peter Morgan, zamolio da sudjeluje u pisanju scenarija, posebice onih epizoda koje se odnose na posljednje godine Dianina života.

Otkrila je kako je radila na scenama koje opisuju Dianin odnos s kardiokirurgom Hasnatom Khanom te s Dodijem Fayedom, kao i kontroverzni intervju za BBC-jevu Panoramu s Martinom Bashirom. Kada je shvatila da stvari neće biti onakve kakve je očekivala, odlučila se povući iz cijele priče. Rekla je kako smatra da u seriji nema "poštovanja i suosjećanja" prema Diani kojem se ona nadala.

Njezin otkaz potaknuo je kraljevsku biografkinju Angelu Levin da pozove princa Harryja da dobro promisli o svojem poslu s Netflixom i da napokon kaže koju riječ o tome kako je njegova voljena majka prikazana u seriji.

- Harry nije rekao ni riječi o Netflixu - rekla je Levin za list The Sun - A trebao bi poderati ugovor i ustati u ime svoje majke. Što je bitnije - novac ili obrana žene koja ga je rodila? Začuđujuće je da cijelo vrijeme šuti o toj temi.

Urednica magazina Majesty (koji se, naravno, bavi kraljevskom obitelji) Ingrid Seward pak smatra da Harry jednostavno "ne kuži" stvari.

- Pretpostavljam da nije dobro promislio kada je potpisivao ugovor s Netflixom - rekla je i dodala očigledno s velikom dozom sarkazma - No, Meghan jest. Ona nije idiot. A sigurna sam da je i Harry svjestan što se događa, pa govorio je o seriji tijekom intervjua s Jamesom Cordenom.

Peta sezona serije 'Kruna' na male ekrane trebala bi stići krajem studenog 2022. godine.

image

Princ Harry i Meghan Markle

Zumapress.com/Mega/The Mega Agency/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:25