'MEGHAN NE VOLI LOV'

HARRY SE ZBOG LJUBAVI PREMA MEGHAN ODREKAO LOVA Prodao je svoje skupocjene puške, želio je udovoljiti svojoj supruzi

 
 BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princ Harry prodao je svoje rukom izrađene lovačke puške nakon što se svojoj supruzi Meghan Markle za ljubav odrekao krvavih lovova na divlje životinje, piše The Sun.

Skupocjene Purdey puške od Harryja je privatnom aranžmanu kupio kolega lovac koji je želio ostati anoniman, a smatra se da vrijede najmanje 50 tisuća funti (434 tisuća kuna).

Harry je pucati naučio kao dječak, a jednom je ubio bivola teškog jednu tonu. No Meghan je protiv lova, a prinčevi su prijatelji prethodno rekli da bi se Harry mogao odreći lova kako bi udovoljio svojoj supruzi.

Harry nije prisustvovao nedavnim lovački susretima u Balmoralu i Sandringhamu. Svoje dvije britanske puške prodao je prije pet mjeseci, odnosno prije nego što su on i Meghan otišli živjeti u Sjevernu Ameriku.

"(Moj je prijatelj) kupio puške jer ih je htio posjedovati, a ne zato što su prije toga pripadale Harryju. No to nije smanjilo njegovo oduševljenje kada je čuo čije su bile. Prelijepi su to primjerci i jako je zadovoljan s njima, međutim on nije tip osobe koja će se hvaliti s tom kraljevskom poveznicom", rekao je prijatelj kupca.

Slavna primatologinja i antropologinja Jane Goodall prošlog je tjedna rekla da očekuje da će se Harry odreći lova. Goodall je za Radio Times rekla da prihvaća da su Harry i njegov brat princ William zagovornici zaštite okoliša i životinja. "Osim što love i pucaju. No mislim da će Harry prestati jer Meghan ne voli lov", rekla je Goodall.

Harry je zaštitnik udruženja za zaštitu nosoroga u Bocvani Rhino Conservation Botswana i predsjednik južnoafričke konzervatorske skupine Afrički parkovi.

Princ je 2004. godine tijekom boravka u Argentini ubio bivola, a on i njegov brat princ William su 2014. godine u Španjolskoj lovili divlje svinje.

Harry i njegovi prijatelji u Njemačkoj su 2017. godine tijekom lova ubili 15 divljih svinja. Tada je već bio zaručen za Meghan.

Harry, Meghan i njihov sin Archie ove su godine posjetili otok Vancouver, mjesto poznato po lovu na losove, crne medvjede i pume.

Harryjev glasnogovornik nije želio komentirati vijest o prodaji pušaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:50