NAMETLJIVI DJED

Heidi Klum svom ocu zaprijetila zatvorom i kaznom od 250.000 eura. Razlog spora je bizaran...

Heidina najstarija kći, 17-godišnja Leni također je model, poput svoje majke, ali je i djedova miljenica
Heidi Klum
 Amy Sussman

Bivši supermodel i zvijezda showa "America’s Got Talent" Heidi Klum i njezin otac Gunther trenutno su usred bizarne pravne bitke oko komercijalnih prava nad Heidinom najstarijom kćeri, 17-godišnjom Leni, koja je također model, poput svoje majke.

Naime, 75-godišnji Gunther je Lenino ime uzeo kao zaštitni znak i registrirao ga u Europskoj uniji u ožujku ove godine, a isto je napravio i s unukinim nadimkom Mausekatze, što u prijevodu znači mišmačka.

Kako bilo, 47-godišnja Heidi odlučila je sad osporiti očeva prava i pokušati pravno izboriti Lenino ime za sebe.

"Ukoliko Gunther Klum prekrši prava treće strane, zaprijetiti će mu se zabranom korištenja imena, koja će ga, ukoliko se odobri, stajati 250.000 eura ili šest mjeseci zatvora", ispričao je njemački odvjetnik Stephan Ruben za Bild, dodajući kako zabrana trenutno nije na snazi, ali se Heidinom ocu njome prijeti, te je stoga Gunther Klum objavio pismo na svom Instagramu u kojem je napisao kako mu se "čak prijeti i robijom".

Gunther je također inzistirao na tome kako je on bio zadužen za zaštitu autorskih prava, odnosno zaštitnih znakova obitelji, a budući da je Leni dobila ime po njegovoj majci, vjeruje da bi pravo na korištenje imena trebalo pripasti njemu.

"Zatražio sam prava Lenino ime prije nekoliko mjeseci. Ime je dobila po mojoj majci Leni. Prava na zaštitu imena Leni Klum pripadaju meni", izjavio je Gunther za Sunday Mirror.

Do prije par godina otac je bio i Heidin menadžer, no taj su odnos razvrgnuli 2019. kad se manekenka udala za rockera Toma Kaulitza iz benda Tokio Hotel.

image
Amy Sussman

U međuvremenu se oglasio i Heidin bivši suprug, glazbenik Seal, koji je Leni posvojio, a s kojim slavni model ima i sinove Henrija (15), Johana (14) i Loua (11), naglasivši kako nije sretan što je Leni krenula majčinim stopama i odlučila se za karijeru modela.

"Odabrala je prenesiguran životni put", kazao je slavni glazbenik, dodajući kako se niti jedno od njegove djece nije odlučilo za glazbu, poput njega.

"Nikad ne pričamo o mojoj glazbi", tužno je napomenuo Seal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2022 11:22