'ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU'

HIT MARIAH CAREY KONAČNO, NAKON 25 GODINA, PRVI NA BILLBOARDU Ima li Božića bez ovog hita? Nakon četvrt stoljeća najslušanija je pjesma u SAD-u i VB

 
 face to face / Face to Face / Profimedia

Možete li uopće zamisliti Božić bez Mariah Carey? Samoproglašena ‘kraljica Božića’ konačno je dospjela na prvo mjesto Hot 100 Billboardove liste s hitom ‘All I Want for Christmas Is You’, i to 25 godina nakon što je prvi put izdana.

Kad je Carey 1994. objavila pjesmu, ona je izdana na EP-ju, ali ne kao singl te zato nije mogla ni konkurirati za Billboardovu listu. Nakon promjene pravila pjesma se prvi put probila među 100 nasjlušanijih 2000., a posljednjih je godina sve bliže vrhu.

- Uspjeli smo - napisala je Carey na Twitteru uz niz emotikona sa suzama radosnicama.

‘All I Want For Christmas Is You’ jedna je od najpoznatijih božićnih pjesama svih vremena, a u Velikoj Britaniji je trenutno najslušanija pjesma na Spotifyu. Popularnost joj je počela rasti 2003. nakon što su je iskoristili u hit filmu ‘Love Actually’.

Screenshot/Billboard

Povodom 25. godišnjice izdanja ove pjesme Carey je pojačala promociju, pogotovo na društvenim mrežama, a počela je odmah nakon Dana mrtvih. Osim toga, snimila je novi spot i objavila pjesmu kao singlicu po prvi puta, piše BBC.

Prema Billboardu pjesma je 45 milijuna puta bila preslušana u raznim streamovima putem interneta, 34 milijuna puta je puštena na radiju, a samo prošli tjedan digitalnu kopiju pjesme kupilo je gotovo 30 tisuća ljudi.

Ovo je 19. put da je američka pjevačica dospjela na Billboardovih 100 najslušanijih, no već drži rekord kao solo izvođač koji se najviše puta probio na listu. Više od toga uspjelo je samo Beatlesima koji su u karijeri na Billboardovoj listi imali 20 pjesama.

- Obožavatelji su oduševljeni, a ljudi s kojima sam bliska o tome mi pričaju cijele godine. Međutim, ne treba mi nitko potvrditi vrijednost pjesme. Nekad sam je kritizirala svaki put kad bi je čula, a sad mi se čini da konačno mogu uživati u njoj!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:04