NASTAVAK SKANDALA

Hoće li gole fotografije Michaela Jacksona izaći u javnost? Žrtve seksualnog zlostavljanja podnijele novu tužbu

Jacksonovi zaposlenici su navodno ‘svjedočili seksualnom zlostavljanju‘ i ‘okolnostima koje upućuju na seksualno zlostavljanje‘

Michael Jackson

 Roslan Rahman/Afp/Profimedia/Roslan Rahman/afp/profimedia

Produkcijska tvrtka Michaela Jacksona brani se od "nerazumnog i opresivnog" zahtjeva tužitelja pokojnog pjevača da se otkriju neki od njegovih policijskih dosjea.

image

Michael Jackson nakon suđenja, 2005.

Aaron Lambert/Afp/Profimedia/Aaron Lambert/afp/profimedia

U srijedu je tvrtka MJJ Productions zatražila da Vrhovni sud Los Angelesa odbije sudski poziv Wadea Robsona i Jamesa Safechucka iz ožujka 2024. kojim se traži pristup dokumentima koji sadrže "fotografije genitalija i golog tijela Michaela Jacksona koje je snimila policija".

Prema sudskim dokumentima, do kojih je došao Page Six, Jacksonov tim je tvrdio da su "vrlo povjerljivi" i "privatni" dokumenti o kojima je riječ već "zapečaćeni zaštitnim nalogom koji je izdao Vrhovni sud Santa Barbare". Prema podnesku, kobne fotografije snimljene su 1993. godine, otprilike u isto vrijeme kada je slavni pjevač optužen za seksualno zlostavljanje 13-godišnjeg dječaka.

U tužbi su odvjetnici Jacksonove produkcijske tvrtke istaknuli da se kalifornijski zakon zalaže za "prava na privatnost fotografija preminulih osoba" te se brane na temelju te stavke.

- Ovdje ne postoji legitimno opravdanje tužitelja da naruši privatnost čovjeka koji je pokojni već gotovo cijelo jedno desetljeće. Ne postoji opravdanje kojim se može narušiti duševni mir jer je današnja kultura jednostavno željna senzacije - stoji u dokumentima. Zahtjev tužitelja za dokumentima nazvali su "nečuvenim kršenjem Jacksonovih prava na privatnost" i smatraju taj postupak "jednostavno izvan granica pristojnosti".

image

Wade Robson

Hector Mata/Afp/Profimedia/Hector Mata/afp/profimedia

U tužbi se također navodi da su Robson i Safechuck nekoliko puta u prošlosti pokušali dobiti policijske zapise, tj. dosjee, no neuspješno.

Podsjetimo, 2013. je australski koreograf Robson optužio Jacksona da ga je zlostavljao između njegove 7. i 14. godine. Sljedeće godine, glumac Safechuck također je podnio tužbu protiv "kralja popa", tvrdeći da ga je pjevač počeo vrbovati u namjeri da započnu seksualne odnose kada je on imao samo 10 godina.

Oba muškarca, koji su se pojavili u HBO-ovom dokumentarcu "Leaving Neverland" 2019., sada tuže produkcijsku tvrtku preminulog pjevača, tvrdeći da je poduzela sve kako bi "zlostavljanje prošlo nekažnjeno". Navodne žrtve tvrde da su Jacksonovi zaposlenici navodno "svjedočili seksualnom zlostavljanju" i "okolnostima koje upućuju na seksualno zlostavljanje".

Iako su njihove početne tužbe već nekoliko puta odbačene, kalifornijski sudac presudio je u kolovozu 2023. da će "dobiti svoj dan na sudu", doduše, datum suđenja još nije određen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:18