SLUČAJ ‘EPSTEIN‘

Hoće li Meghan Markle svjedočiti u vezi seksualnog iskorištavanja? ‘Zbog svog druženja s njim...‘

Vojvotkinja od Sussexa mogla bi biti pozvana da iskaz u sklopu građanske tužbe protiv princa Andrewa

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa i princ Andrew

 Kirsty Wigglesworth/Pa Images/Profimedia

Vojvotkinja od Sussexa, američka glumica Meghan Markle mogla bi biti pozvana da iskaz u sklopu građanske tužbe protiv princa Andrewa koju je pokrenula tužiteljica Virginia Roberts Giuffre vezano uz mračni slučaj seksualnog iskorištavanja maloljetnica Epstein.

Odvjetnik David Boies, koji zastupa Giuffre, za Daily Beast je izjavio kako je supruga princa Harryja osoba na koju bi se moglo računati da će "govoriti istinu". Aludira tako na vojvotkinjine loše odnose s dvorom, ali i činjenicu da se Markle razmatra kao jedan od svjedoka obzirom da živi u SAD-u i time podliježe jurisdikciji američkih sudova gdje se slučaj i vodi.

image

Princ Andrew i Virgina Roberts

-/Shutterstock Editorial/Profimedia

Također, u tom promišljanju, nastavlja Boies, uzeli su i činjenicu da je Markle "bliska suradnica princa Andrewa i stoga je u poziciji da je možda vidjela što je učinio".

"Zbog svog dosadašnjeg druženja s njim, ona može imati važna saznanja za taj slučaj i vjerujemo da ima neke spoznaje o tome", iznio je odvjetnik.

Naglasio je također kako je vojvotkinja te jedna od potencijalnih svjedoka koje razmatraju.

image

Meghan Markle

Ellentube/Ferrari/Profimedia

Inače, danas 38-godišnja Virginia Roberts Giuffre tvrdi kako je bila prisiljena na seksualne odnose s britanskom princom Andrewom i to u tri navrata 2001., kada joj je bilo tek 17 godina. Princ oštro poriče sve optužbe protiv njega.

Okružni sudac Lewis Kaplan trebao bi saslušati argumente vojvodinog pravnog tima 4. siječnja koji traži odbacivanje tužbe.

Ako slučaj ipak prođe, to znači da će obje strane morati dati iskaze putem video snimki. Daily Beast također izvještava kako je potencijalni svjedok i vojvodina bivša supruga Sarah Ferguson, ali im je nju teže dobiti već zbog činjenice da živi u Velikoj Britaniji. Virginia Roberts Giuffre traži za sada nedefinirani iznos odštete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:43