PLANOVI

Hoće li se Thor umiroviti? Glumac smanjuje broj uloga zbog genetske predisponzicije za Alzheimera

‘Većina nas izbjegava govoriti o smrti. A onda kada doznate za neke pokazatelje sustigne vas stvarnost o vašoj vlastitoj smrtnosti‘

Chris Hemsworth

 Media-mode/Splashnews.com/Splash/Profimedia/Media-mode/splashnews.com/splash/profimedia

Nakon što je otkrio da ima genetsku predisponziciju za Alzheimerovu bolest, priča se kako Chris Hemsworth planira manje raditi, a neki svjetski mediji nagađaju i o mogućem umirovljenju. Naime, 39-godišnji glumac izjavio je kako zbog velikog rizika od oboljevanja planira usporiti.

Australska zvijezda ima četiri nadolazeća projekta, uključujući povratak njegova lika Thora u nastavku "Osvetnika" i u filmu o Hulku Hoganu. Ali nakon tih projekata, kaže izvor za Page Six, "on ne planira preuzeti puno drugih uloga zbog saznanja o visokom riziku od Alzheimerove bolesti".

Dok je Hemsworth za Vanity Fair rekao da nikako ne govori o umirovljenju, izvor Page Sixa navodi drugačije - kaže da se čini da glumac ide upravo u tom smjeru.

image

Chris Hemsworth i njegova obitelj

Instagram/Chris Hemsworth/

Hemsworth je doznao da ima genetsku predispoziciju za Alzheimer dok je snimao dokumentarnu seriju National Geographica i Disney+ "Beskrajno".

Nedavno je govorio o rezultatima testa koje je dobio u studenom prošle godine, naglasivši da to nije dijagnoza, već samo signal da kod njega postoji veća mogućnost oboljenja u budućnosti nego što ga ima većina ljudi.

"Većina nas voli izbjegavati govoriti o smrti. A onda odjednom kada vam se kaže da imate neke pokazatelje koji upućuju na put koji će se dogoditi, sustigne vas stvarnost o vašoj vlastitoj smrtnosti", kazao je glumac.

Hemsworth je rekao da je saznanje da je osam do 10 puta vjerojatnije da će se boriti s Alzheimerom potaknulo u njemu želju da uzme malo slobodnog vremena.

"Budi s djecom, budi sa ženom", ispričao je o porivu koji je osjetio. Hemsworth sa suprugom Elsom Pataky ima troje djece - Indiju (10) te blizance Tristana i Sashu (9).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:42