IZUZETAK OD PRAVILA

Holivudska zvijezda izazvala bijes u Hong-kongu: Neki ne mogu do obitelji, a ona zaobilazi zakon

Kinesko financijsko središte provodi neke od najstrožih mjera karantene u svijetu
Meryl Streep, Shailene Woodley, Reese Witherspoon, Nicole Kidman i Laura Dern
 
 Marion Curtis/starpix For Hbo/Shutterstock Editorial/Profimedia

Odluka hongkonških vlasti da omoguće holivudskoj glumici Nicole Kidman izuzeće od pravila karantene dok snima seriju o životima bogatih iseljenica koju financira Amazon izazvala je bijes javnosti.

Kinesko financijsko središte provodi neke od najstrožih mjera karantene u svijetu, pristup koji je omogućio niski broj zaraženih slučajeva, no zbog kojega su mnogi stanovnici odsječeni od svojih rođaka u inozemstvu zadnjih 18 mjeseci.

Posjetitelji iz visokorizičnih zemalja moraju ostati u hotelskoj karanteni 21 dan, dok iz zemalja niskog rizika hotelska karantena traje 7 dana, uz 7 dana samoizolacije nakon toga.

No Kidman (54) dopušteno je da zaobiđe ta pravila.

Hongkonški ured za trgovinski i gospodarski razvoj potvrdio je da je australskoj glumici i ostalim članovima filmske ekipe dopuštena iznimka kako bi "obavili određeni profesionalni posao".

Te osobe moraju obaviti tri testa na koronavirus tijekom dva tjedna nakon dolaska.

Gradski tabloidi prate Kidman u stopu otkad je doletjela privatnim avionom u četvrtak iz Australije, uključujući i kupnju dva dana nakon dolaska i kasnije snimanje u gradskoj četvrti Sai Wan.

Kidman je najavljena kao izvršna producentica emisije "Expats", temeljene na knjizi Janice YK Lee objavljenoj 2016. o životima triju Amerikanki u gradu.

Popularna Facebook grupa potpore ljudima u karanteni u Hong Kongu također je puna ljutitih komentara o tome kako mnogi lokalni i strani stanovnici zbog pravila gotovo dvije godine ne mogu vidjeti svoje rođake u inozemstvu.

Elizabeth Quat, prokineska zastupnica, rekla je da je "zabrinuta zbog iznimke u pravilima karantene koju su vlasti omogućile glumici Nicole Kidman" te da je primila mnogo pritužbi od stanovnika Hong Konga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2022 23:53