DENNIS QUAID

Holivudski glumac pjesme je pisao još sa 12 godina, ali se tek sad, u 68. ohrabrio i snimio album

54 godine kasnije nakon prve pjesme, glumac je sa svojim bendom The Sharks objavio svoj prvi studijski album, "Out of the Box"
Denis Quaid
 Miramax/Groundswell Production/Afp/Profimedia

Nakon više od pola stoljeća bavljenja glazbom američki glumac Dennis Quaid snimio je svoj album prvijenac. Ova 67-godišnja glumačka zvijezda koju pamtimo po ulogama u filmovima "Breaking Away", "The Intruder", "Frequency"... prvu pjesmu napisao je u dobi od 12 godina. Tada je počeo svirati i gitaru, ali je ubrzo shvatio da na toj pozornici "nikada neće rasturati", kazao je u intervjuu za USA Today.

No, danas, 54 godine kasnije nakon prve pjesme, Quaid je sa svojim bendom The Sharks objavio svoj prvi studijski album, "Out of the Box".

- Mi smo vjerojatno najstariji momci koji su izdali debitantski rock‘n’roll album. Volim glumu više od svega, ali sada napokon imam slobodu i mogućnost izabrati i raditi samo one stvari kojima se usitinu želim baviti. Uz to, glazba i gluma su slične: pisati pjesme za mene je poput rada na nekoj filmskoj ulozi - kazao je glumac na čijem se albumu nalaze autorske pjesame, ali i obrade njihovih omiljenih skladbi poput Van Morrisonove "Glorie" i "L. A. Woman" i "Riders On The Storm" grupe The Doors.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:14