SKLISKA CESTA

Holivudski veteran (97) doživio prometnu nesreću: Svojim Lexusom zabio se u ogradu kuće

97-godišnji glumac izgubio je kontrolu nad vozilom i zabio se u ogradu te u nesreći razbio nos, a možda zaradio i potres mozga

Dick Van Dyke

 Fox/Planet/Profimedia/Fox/planet/profimedia

Dick Van Dyke zabio se svojim automobilom u ogradu jedne kuće u Malibuu nakon što mu je skupocjeni Lexus proklizao zbog mokre ceste, piše Daily Mail.

97-godišnji Van Dyke izgubio je kontrolu nad vozilom i zabio se u ogradu te u nesreći razbio nos, a možda zaradio i potres mozga.

Nesreća se dogodila u srijedu ujutro u Malibuu, a na mjesto udesa ubrzo je stigla policija te za volanom Lexusa LS 500 pronašla okrvavljenog Van Dyka. Poznati komičar i zabavljač rekao je policiji da mu je auto proklizao zbog kiše i zabio se u ogradu.

image

Dick Van Dyke u svom autu

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Ova se nesreća dogodila skoro 10 godina nakon što je Van Dyke sudjelovao u drugom strašnom sudaru u Los Angelesu kad su ga u posljednji tren spasili iz zapaljenog Jaguara.

Nakon nesreće u srijedu, Van Dyku su ozljede sanirali liječnici Hitne pomoći koji su stigli na mjesto sudara i nije bilo potrebe za odlaskom u bolnicu. Ozlijeđenog je glumca jedan prijatelj svojim automobilom odvezao kući.

Prema izvorima TMZ-a, Van Dyke prilikom sudara nije bio pod utjecajem alkohola ili lijekova. Ipak, zbog vozačeve poodmakle dobi, policija je zatražila da Van Dyke ponovno polaže vozački ispit.

Nesreća u srijedu dogodila se samo nekoliko tjedana nakon što je glumac kazao kako je njegova dosta mlađa supruga, 51-godišnja vizažistica Arlene Silver, razlog njegove dobre forme.

Dick i Arlene vjenčali su se 2012., a par je otkrio da održava formu zajedničkim pjevanjem i plesom.

image

Dick Van Dyke i supruga Arlene Silver

Coleman-rayner/Coleman-rayner/Profimedia/Coleman-rayner/coleman-rayner/profimedia

Njegova izdržljivost bila je vidljiva i tijekom njegova nedavnog nastupa u emisiji ‘The Masked Singer US‘, gdje je oduševio publiku svojom izvedbom.

Govoreći o tajni svoje energije, Van Dyke je rekao: ‘Pretpostavljam da su kao prvo u pitanju geni. A puno mi pomaže i to što imam lijepu, mladu ženu. I još jedna stvar - napisao sam knjigu pod nazivom ‘Keep Moving‘: još uvijek idem u teretanu tri dana u tjednu i vježbam.‘

O svojoj dugovječnosti je svojedobno rekao: ‘Većina mojih prijatelja je mrtva, tako da se ne žalim.‘

Glumac, čija karijera traje dulje od sedam desetljeća, i dalje je aktivan i živahan usprkos starosti i često ga se može vidjeti na ulicama Malibua, kako obično sam odlazi u kupovinu ili za upravljačem srebrnog Lexusa.

U listopadu prošle godine, omiljeni glumac viđen je kako dijeli novac osobama koje traže posao i razgovara s beskućnicima u Malibuu. Svratio je u svoju omiljenu neprofitnu organizaciju, Malibu Community Labor Exchange, koja pomaže spojiti poslodavce i one koji traže posao. Glumac je podijelio novčanice od pet dolara i odvojio vrijeme za razgovor s nekoliko radnika te razveselio beskućnike u blizini.

‘Kad god imam novčanice od pet dolara, navratim‘, rekao je.

image

Dick Van Dyke dijeli novčanice od pet dolara

Coleman-rayner/Coleman-rayner/Profimedia/Coleman-rayner/coleman-rayner/profimedia

Van Dyke je djed sedmoro unučadi, a s bivšom suprugom Margerie Willet ima četvero djece.

Njegova dugogodišnja partnerica Michelle Triola Marvin preminula je 2009. nakon 30 godina zajedničkog života.

Osim u filmu ‘Mary Poppins‘, poznat je i po svojim nezaboravnim ulogama u ‘The Dick Van Dyke Show‘ (1961.-66.), ‘Chitty Chitty Bang Bang‘ (1968.) i najnovijem, ‘Povratak Mary Poppins‘ (2018.).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:34