ODUŠEVLJENI GUGA

Hrvati uvjerili jednog od najpopularnijih kuhara da proba Vegetu, on ostao u šoku: ‘Evo na što ovo podsjeća!‘

Od ponuđenih odrezaka, onaj začinjen s Vegetom uvjerljivo je pobijedio

Guga i njegov žiri

 /Screenshot Youtube

Jedan od najpoznatijih YouTube kuhara na svijetu, majstor roštilja, Guga, kojeg na toj društvenoj mreži prati gotovo 4,5 milijuna ljudi recenzirao je Vegetu koju je koristio isključivo kao začin za meso.

"Nikad nisam čuo za Vegetu dok me niste zamolili da je probam. Ovo je hrvatski MSG (MSG je američki pojačivač okusa, monosodijum glutamat, koji se u kuhinji preko bare često koristi i kao zamjena za sol, op.a.) Do sad sam s Hrvatskom bio upoznat tek preko njenih prekrasnih plaža, a znam da je tamo sniman i Game of Thrones", započinje popularni Guga svoj video.

"Pogledajte, nema umjetnih pojačivača okusa", hvali Guga Vegetu. Guga je potom odvojio 3 odreska, dva je začinio sa solju, paprom i dehidriranim češnjakom, a jedan tek s malo soli i vegetom. Guga je Vegetom začinio i maslac. Ono što će svakako zakotrljati kontroverze jest i činjenica da se Guga, uz sve, potrudio napraviti i "tradicionalni hrvatski prilog" - burek.

Naposljetku, Guga te još dvojica chefova koji su činili žiri, ostali su zatečeni kompleksnošću okusa odreska s Vegetom. Od ponuđenih odrezaka, onaj začinjen s Vegetom uvjerljivo je pobijedio.

"Čini mi se da daje na bogatstvu okusa. Pomalo me podsjeća na neke začine iz Latinske Amerike!", nadovezao se jedan kuhar.

"Da!", složio se Guga. "Jako, jako dobro"

Nakon toga trojac se dao na kušanje bureka - "tradicionalnog hrvatskog priloga".

"Nikad nisam kušao ništa slično!", zaključio je Guga. Na kraju je i pozvao svoje pratitelje iz Hrvatske da ga upozore i komentiraju način pripreme jela te priloga. Video je u samo četiri dana pogledalo gotovo 400.000 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:24