JASMIN WAGNER

Hrvatska ima svoju predstavnicu i na lažnom Eurosongu: ‘Želim pobjedu za domovinu moje majke‘

U intervjuima često govori o Hrvatskoj, svojoj majci Mariji, ali i o baki i djedu zbog kojih je postala vegan
 Screenshot/YouTube

Poznata njemačka pjevačica Jasmin Wagner kojoj je majka Hrvatica i koja uz njemačko ima i hrvatsko državljanstvo, predstavljat će Hrvatsku među predstavnicima 16 zemalja na 'Free European Song Contestu' koji će se prikazivati u subotu, 15. svibnja, u 20.15 sati na njemačkom TV programu ProSieben, piše Fenix magazin.

Riječ je o improviziranoj Euroviziji koju je prošle godine pokrenuo popularni njemački voditelj i producent Stefan Raab, a emitira se iz Kölna. 'Free European Song Contest' je tada 'zamijenio' Euroviziju koja je otkazana zbog pandemije koronavirusa. Iako će se ove godine Eurovizija održati, Raab zbog velike popularnosti nastavlja sa showom.

– Želim pobjedu za Hrvatsku, domovinu moje majke. Ponosna sam što predstavljam prelijepu Hrvatsku – rekla je Jasmin komentirajući sudjelovanje u showu pa Hrvatima u Njemačkoj poručila kako se nada će glasati za nju u showu.

Jasmin je rođena 1980. u Hamburgu. Otac joj je Nijemac, a majka Hrvatica. U intervjuima često govori o Hrvatskoj, svojoj majci Mariji koja joj je, kako kaže, najvažniji savjetnik, osoba kojoj najviše vjeruje i najbolja prijateljica.

Pjevačica je otkrila i kako je postala vegan zbog bake i djeda u Hrvatskoj.

– Oni žive na imanju u Hrvatskoj gdje imaju piliće, koze i druge životinje. Budući da osjećam veliku ljubav prema životinjama, odlučila sam postati vegan. Nisam mogla podnijeti da životinje kolju zbog mene – rekla je Jasmin.

Prošle godine Hrvatsku je na ovom natjecanju predstavljala popularna njemačka pjevačica hrvatskog podrijetla koja u Njemačkoj uživa status šlager princeze Vanessa Mai (28), pravog prezimena Mandekić. Pjevala je svoju pjesmu na hrvatskom jeziku 'Ti si moja snaga' i osvojila 9. mjesto, piše Fenix magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 05:16