UHIĆENI SU

Hvalili se luksuznim životom, uživali i u Hrvatskoj, a onda su raskrinkani: ‘Znamo otkud im novac, kriminalci!‘

Napali su 18 žrtava, preturali im po ormarićima u teretani i pritom ukrali bankovne kartice

Ashley Singh i njegova partnerica Sophie Bruyea

 X/

Izgledaju poput holivudskih zvijezda, žive život bogatih i slavnih, hvale se dizajnerskom odjećom, vrhunskim nakitom i skupim odmorima u Dubaiju, Parizu, Hrvatskoj, romantičnoj talijanskoj obali... no, zapravo su kriminalci.

Ashley Singh i njegova partnerica Sophie Bruyea privukli su pozornost javnosti svojim fotografijama raskošnog životnog stila na društvenim mrežama, no daleko su od slavnih osoba. Njihova ekstravagancija financirana je novcem koji su ukrali posjetiteljima teretane.

39-godišnji Singh i njegova 20-godišnja djevojka već godinu dana pretresaju ormariće u teretanama diljem Londona i tako su s kreditnih kartica svojih žrtava podigli iznos od otprilike 250 tisuća funti. Zvuči nevjerojatno, no Singh je višestruki prevarant koji je zbog istih prijestupa već bio uhićen 2019. godine. Još bi bio iza rešetaka da je odslužio punu kaznu od šest i pol godina, no pušten je nakon što je odslužio pola kazne.

"Ovo je preblaga kazna za nekoga čija je karijera, očito, kriminalac. Očekivala sam da će dobiti najmanje pet godina, s obzirom na njegovu povijest. Ne mislim da će ga ova posljednja kazna odvratiti od daljnjeg kriminalnog ponašanja - to je ono što on radi", izjavila je ovog tjedna jedna od njegovih žrtava, prenosi The Sun.

image

Ashley Singh i njegova partnerica Sophie Bruyea

X/

Ukrali i SIM kartice

Singh i Bruyea, koji su živjeli zajedno, napali su 18 žrtava, preturali im po ormarićima i ukrali bankovne kartice. Također su uzeli SIM kartice iz njihovih mobilnih telefona, što im je omogućilo da ponište lozinke za osobne bankovne račune svojih žrtava.

Bruyea se razmetala njihovim luksuznim načinom života na Instagramu, gdje je objavljivala fotografije na kojima pozira u dizajnerskoj odjeći. Tako ju se, primjerice, moglo vidjeti u Louis Vuitton natikačama vrijednim 535 funti tijekom putovanja Hrvatskom.

Na Facebooku se hvalila snimkama na kojima se ljube u zračnoj luci, a pritom pokazuje svoj 2570 funti vrijedan Louis Vuitton kofer te torbicu s potpisom Christiana Diora u vrijednosti 2500 funti.

Ovi zaljubljeni lopovi također su posjetili Pradu i kupili pomeranca za 2000 funti. Na TikToku, Bruyea se nazivala "psećom mamom", a često je dijelila fotografije svojih pasa koji leže na Ralph Lauren jastucima te su ušuškani u Guccijeve šalove.

image

Ashley Singh

X/

I njihovi odmori bili su luksuzni. Tako su se hvalili da uživaju u Dubaiju, i to u bazenu koji se nalazi na krovu zgrade od 50 katova i košta čak 100 funti, uz minimalnu potrošnju od 214 funti po osobi na hranu i piće. Naslikavali su se i po skupim restoranima, poput primjerice popularnog mjesta ‘Sexy Fish‘, gdje kroketi koštaju 15,10 funti, a čaša vina 16 funti.

Bilo je tu i skupocjenog zlatnog nakita, a policajci koji su ih uhitili uzeli su im Rolex. Upravo su zbog tog drskog razmetanja na internetu i pali u ruke policije.

Uhićeni su

Detektivi u Lewishamu pratili su telefone, automobile i lica para na sigurnosnim kamerama kako bi povezali krađe u teretani. Singh i Bruyea uhićeni su u zračnoj luci Gatwick prošlog siječnja nakon što su doletjeli iz Pariza s oko 1700 funti vrijednom dizajnerskom robom iz shoppinga. Oboje su osuđeni na Krunskom sudu u Croydonu za urotu za počinjenje prijevare lažnim predstavljanjem između siječnja 2022. i siječnja 2023.

Bruyea je dobila 20 mjeseci u ustanovi za mlade prijestupnike te je suspendirana na dvije godine. Također mora odraditi 120 sati neplaćenog rada te odraditi rehabilitaciju. Singh je dobio kaznu zatvora od tri godine.

image

Ashley Singh i njegova partnerica Sophie Bruyea

X/

Ipak, njegove žrtve razbjesnilo je kada su otkrili da je već služio kaznu za gotovo identična kaznena djela. Svojih ranijih šest i pol godina zatvora dobio je nakon što je sa suučesnikom, Tonyjem Clarkom (29), ukrao tisuće funti od korisnika teretane provaljivanjem u njihove ormariće.

On i Clark fotografirali su kreditne kartice svojih žrtava i zamijenili SIM kartice u telefonima. bPolicija vjeruje da je čak 227.000 funti ukradeno i potrošeno na Rolex satove, nakit, dizajnersku odjeću i elektroniku.

Nakon što je Clark uhićen u rujnu 2018., Singh je nastavio s krađom i ukrao još 43.000 funti prije nego što je konačno uhvaćen.

Tada je sud čuo da je već imao 19 prethodnih osuda, uključujući devet za krađu i dvije za prijevaru.

Ispovijest žrtve

Jedna od njegovih posljednjih žrtava ispričala je za The Sun kako nije imao pojma da mu je provaljen ormarić u teretani sve dok nije došao kući, kada su mu se na telefonu počele pojavljivati ​​obavijesti o potrošnji.

"Kad sam se vratio do svog ormarića nakon jednosatnog treninga, bilo ga je teško otvoriti, kao da je bio strgan, a moj je mobitel bio isključen. Ali nisam bio previše sumnjičav jer se činilo kao da ništa ne nedostaje. Nisu čak ni uzeli novac iz mog novčanika. Kasnije sam saznao da mi je SIM kartica blokiranate da su moje kartice i mobitel odneseni na bankomat lokalne benzinske postaje, gdje su Singh i Bruyea dobili moj PIN iz bankarske aplikacije s mog mobitela. Uzeli su mi novac s računa, a zatim se vratili u teretanu i vratili tri debitne kartice u moj ormarić prije nego što mi je trening završio. Zadržali su moje dvije kreditne kartice ui potrošili nešto manje od 9000 funti u Apple trgovini. Ukupno su mi uzeli oko 10.500 funti, a uplate su mi odbijene za još 9.500 funti vrijedne transakcije. Tek kad sam došao kući i ponovno uključio mobitel, počele su mi stizati sve te obavijesti u vezi plaćanja, pa sam tad shvatio da nešto nije u redu. Mislim da sam bio slučajna žrtva jer je teretana te večeri bila jako puna i ja sam uzeo prvi ormarić na ulazu u svlačionicu", ispričao je 49-godišnji uredski službenik, koji je želio ostati anoniman.

“Stvarno sam iznenađen kaznom, koja se čini vrlo laganom kada uzmete u obzir da je on to već radio. Bruyea je samo mlada djevojka koja još ima priliku promijeniti svoj život, ali Singh je očito netko tko to radi gotovo za život. Mislim da nema šanse da ga odvrati kratka kazna od tri godine", dodao je uredski službenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:04