SYDNEY SWEENEY

‘I danas se osjećam krivom zbog razvoda svojih roditelja, imam strah od siromaštva, a od alkohola zazirem‘

Ova 25-godišnjakinja koja glumi u seriji ‘Euforija‘, odrasla je u siromaštvu i zbog toga je odlučna zaraditi što više novca može

Sydney Sweeney

 Frankie‘s Bikinis/Planet/Profimedia/Frankie‘s Bikinis/planet/profimedia

Nema puno kampanja za donje rublje koje imaju toliko publiciteta poput primjerice nekog holivudskog filma. Međutim, kolekcija glumice Sydney Sweeney s brendom kupaćih kostima Frankies Bikinis, piše britanski The Sun, vrlo je blizu tome.

Ova 25-godišnjakinja koja glumi u seriji "Euforija", zbog svojih provokativnih promotivnih fotografija izazvala je puno napisa u medijima, ali zbog toga ne žali.

image

Sydney Sweeney i Francesca Aiello

Frankie‘s Bikinis/Planet/Profimedia/Frankie‘s Bikinis/planet/profimedia
image

Sydney Sweeney

Frankie‘s Bikinis/Planet/Profimedia/Frankie‘s Bikinis/planet/profimedia

Budući da je odrasla u siromaštvu i vidjela kako joj borba za preživljavanje uništava obitelj, odlučna je zaraditi što više novca.

"Prihvaćam poslove jer moram. Ne plaćaju glumce kao prije, a od streamera više ne dobivate dodatne naknade. Etablirane zvijezde i dalje plaćaju, ali ja moram dati pet posto svom odvjetniku, deset posto svojim agentima, tri posto ili tako nešto svom poslovnom menadžeru. Moram plaćati svog publicista svaki mjesec, a to je više od moje hipoteke", objašnjava svoju situaciju Sweeney.

image

Sydney Sweeney

Frankie‘s Bikinis/Planet/Profimedia/Frankie‘s Bikinis/planet/profimedia

Zato kako ima priliku za promociju svoje nove kolekcije, odlučila ju je iskoristiti iako, naglašava, ne želi da je se ocjenjuje na temelju izgleda, što joj se događalo tijekom života. Objašnjava da je najveća zabluda o njoj - "imam velike sise, plavuša sam i to je sve što imam". Odlučna je dokazati da je to posve pogrešna percepcija.

Od skromnih početaka u Spokaneu njezina se obitelj preselila u Los Angeles i bankrotirala pokušavajući pomoći u pokretanju njezine karijere. Sydney, koja je također glumila u seriji Sky Atlantica "Bijeli lotos "i filmu Quentina Tarantina "Bilo jednom u Hollywoodu", zna kako je to boriti se za svoje mjesto u industriji kojom dominiraju "nepo bebe", aludirajući na djecu poznatih, svojih vršnjaka koji dolaze iz obitelji s vezama ili novcem.

"Možda sam morala raditi duže da prođem kroz ista vrata kroz koja su oni mogli proći. Ali ne mogu tu ništa učiniti", govori Sweeney. No nije samo siromaštvo, obilježilo njezino odrastanje.

image

Sidney Sweeney

Sergii Khandusenko/Shutterstock Editorial/Profimedia/Sergii Khandusenko/shutterstock Editorial/profimedia

Svoju vlastitu obitelj opisuje tako kao "uglavnom Rues", misleći na liječenu ovisnicu o drogama u seriji "Euforija" koju glumi Zendaya. Zbog te ovisničke obiteljske predispozicije, sama gotovo da nikada nije dotakla piće ili drogu.

"Užasnuta sam što lako mogu postati ovisnom. Ima nešto u krvi moje obitelji zbog čega ih jednostavno sve to pogađa jače i brže nego druge. Pijem možda jednom godišnje, kada imam socijalnu anksioznost", govori Sweeney naglašavajući i da je vrlo teško gledati kako se netko želi uništiti.

Glumica je od svoje 11. godine kada joj je pokucala prva prilika da glumi u niskobudžetnom filmu o zombijima. Njezini roditelji nisu bili oduševljeni time, pa je napravila prezentaciju kako bi im pokazala koliko je ozbiljna u namjeri da postane glumica. Prezentacija se sastojala od petogodišnjeg poslovnog plana koji je ilustrirao mogućnosti koje bi mogla postići kad bi joj dopustili da ode na audiciju za film.

Na kraju je uspjela uvjeriti roditelje i dobila ulogu Lise u filmu "Zombies of Mass Destruction" iz 2009. godine. Nakon toga je počela odlaziti na audicije za sve što je mogla, a njezina se obitelj žrtvovala kako bi joj to omogućila. Često bi prevaljivali gotovo 2000 kilometara od Spokanea do Los Angelesa i tamo iznajmljivali stanove da bi mogli biti s kćeri dok ona radi. No bile su to male uloge u filmovima, uključujući "The Ward" i "Spiders 3D" koji nisu zaradili puno novca. Obitelj se na kraju preselila u Los Angeles, ali kada je njezin otac izgubio posao i bankrotirao, bili su prisiljeni prodati kuću i preseliti se u motel.

"Živjeli smo u jednoj sobi. Mama i ja dijelile smo krevet, a tata i mali brat kauč. Gledajući sada unatrag, to nema smisla, jer ako si nisu mogli priuštiti putovanje od Spokanea do Los Angelesa, naravno da nisu mogli ni život u L.A.-u", zaključuje glumica.

Tada je sve krenulo nizbrdo i njezini roditelji su se razveli. I danas Sydney krivi sebe za ono što se dogodilo.

"Uvijek govore nisi ti kriv. Ali bila sam kriva", kaže. Sydney je očajnički željela ponovno okupiti svoju obitelj i planirala je otkupiti njihovu obiteljsku kuću novcem koji je zaradila glumeći čim napuni 18 godina. Međutim, unatoč malim ulogama u velikim TV serijama "Heroji", "90210" i "Uvod u anatomiju", nije imala ni blizu dovoljno novca za tako nešto.

"Imala sam samo 800 dolara na svoje ime. Moji roditelji više nisu bili zajedno i ništa nisam mogla učiniti da im pomognem. Nikad u životu nisam toliko plakala kao tada", prisjeća se. Pored toga, prijatelji i rodbina stalno su je ispitivali kada će se vratiti kući i naći "pravi posao". Bilo je puno snishodljivih izjava koje su je tjerale da se osjeća razočaranom u sebe, ima grižnju savjesti jer su se njezini roditelji odrekli toliko toga da bi joj omogućili da slijedi svoje snove.

image

"Everything Sucks!"

Scott Patrick Green/netflix/Everett/Profimedia/Scott Patrick Green/netflix/everett/profimedia

A onda je stigla 2018. i nakon niza godina u kojima je imala osjećaj da radi praktički za ništa, Sydney je dobila Netflixov projekt "Everything Sucks!" te ulogu dječje nevjeste Eden Spencer u hit seriji "Sluškinjina priča". Sljedeće godine Tarantino joj je dodijelio ulogu Dianne "Snake" Lake u filmu "Bilo jednom u Hollywoodu", a potom je stigao i angažman u "Euforiji" gdje je igrala lik zle tinejdžerice Cassie.

Zbog uloge problematične Cassie ponovno je počela pažljivo promatrati svoje tijelo, što je za nju bilo i podsjećanje na teške godine u školi.

"Izrasle su mi grudi prije drugih djevojaka i osjećala sam se izopćenom zbog toga", otkriva Sweeney. Golišave scene koje je imala u "Euforiji" također su dovele do trolanja. Na društvenim mrežama vidjela je kako se te snimke dijele, a screenshotovi nje nage kruže svugdje.

"Došlo je do točke da su označavali moju obitelj. Mojim rođacima to ne treba. To je potpuno odvratno i nepravedno. Mislim da je to zapravo i smiješno. Ja sam umjetnik, glumim likove", ističe mlada glumica. Nakon njezine uloge u "Euforiji" uslijedilo je pojavljivanje u seriji "Bijelog lotos". Njezin film "Reality", koji je izašao prošlog mjeseca, postigao je izuzetnih 100 posto na stranici za recenzije Rotten Tomatoes. Sada bi trebala glumiti u dva visokobudžetna blockbustera, Spider-Man spin-offu "Madame Web" te Sonyjevoj "Barbarelli". Pored toga bila je i lice modnih kampanja za Miu Miu i Armani.

image

Marchant Davis, Sydney Sweeney i Josh Hamilton, film "Reality"

John Macdougall/Afp

Međutim, nikada se nije otresla straha da će ponovno završiti u siromaštvu i priznaje da joj je trošenje novca još uvijek "silno stresno", jer se još uvijek dobro sjeća traume kada su njezini roditelji izgubili sve.

A pored toga što se za razliku od privilegirane djece pošteno namučila za sve u životu, od drugih se razlikuje i po tome što je njezina obitelj daleko od liberalnog holivudskog stereotipa.

Tako se na udaru kritika, piše The Sun, našla nakon što su se na Instagramu pojavile fotografije s proslave 60. rođendana njezine majke, na kojima su gosti nosili bejzbolske kape i majice "Donald Trump Make America Great Again".

Inače, njezin otac, koji se ponovno oženio i živi na ranču izvan SAD-a bez telefonske veze, nikada nije vidio "Euforiju", niti mnogo toga što je ona radila.

"Kad odem kući, moja obitelj više ne razumije ni mene ni svijet u kojem se nalazim. A taj svijet je toliko različit od mojeg doma i okruženja u kojem sam odrasla i koje me naravno obilježilo. Zato se osjećam kao da me nijedna strana ne razumije", objašnjava Sweeney.

image

Jonathan Davino i Sydney Sweeney

Stefan/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Stefan/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Netko tko je, kaže, ipak razumije je njezin zaručnik, ugostitelj Jonathan Davino (37), koji živi u Chicagu i izbjegava svjetla reflektora. Kako piše The Sun, Sydney želi biti mlada mama i planira radnu etiku koju je naučila prenijeti jednog dana na svoju djecu, bez obzira što će njihova polazišna točka biti daleko lakša.

"Želim pokazati mlađim generacijama da možete sve, čak i ako nemate novca ili veza."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:45