TEŠKE OPTUŽBE

I druga žena optužila Stevena Tylera za seksualno nasilje: ‘Imala sam 17 godina. Napao me dva puta‘

Jeanne Bellino tvrdi da se radilo o ‘rodno uvjetovanom nasilju‘, te da i danas, 48 godina kasnije trpi emocionalnu i fizičku bol

Steven Tyler

 Leon Bennett/Getty Images/Profimedia/Leon Bennett/getty Images/profimedia

Nova optužnica za seksualni napad protiv glazbenika Stevena Tylera (75) podignuta je u četvrtak, 2. studenog u New Yorku. Prema dokumentima do kojih je došao Page Six, tužiteljica Jeanne Bellino tvrdi da ju je Tyler napao u ljeto 1975. godine. Radila je kao model i imala 17 godina.

Nakon jedne modne revije, tužiteljica i njezina prijateljica planirale su podijeliti troškove prijevoza u njujorški kvart Queens, ali se prijateljica predomislila jer im je poznanik organizirao upoznavanje s Aerosmithom.

Bellino tvrdi kako su se ona i prijateljica našle s Tylerom i "još otprilike šest ljudi koji su bili u bendu ili su imali neke veze s Aerosmithom", te krenuli pješice 6. avenijom na Manhattanu prema hotelu Warwick u kojem je bend bio smješten.

"Dok su išli, tužiteljica je komentirala stihove pjesme s Tylerom. Njega je razgovor vidno iritirao. Iznenada ju je zgrabio za ruku i ugurao je u telefonsku govornicu", navodi se u tužbi.

Bellino tvrdi kako joj je Tyler, koji je u to vrijeme imao 27 godina, "gurnuo jezik u grlo", te "dirao njezino tijelo, grudi, stražnjicu i genitalije, micao i skidao joj odjeću te je ‘pribio‘ na zid telefonske govornice".

image

Steven Tyler 1970-ih

Ian Dickson/Shutterstock Editorial/Profimedia/Ian Dickson/shutterstock Editorial/profimedia

Također tvrdi kako ju je pjevač "naskočio"i "pretvarao se da se seksaju", dok je ostatak društva stajao oko govornice i smijao se.

"Tyler je na silu gurnuo jezik u tužiteljičina usta, bez njezina pristanka", piše u tužbi, "Imao je erekciju, što je ona jasno mogla vidjeti kroz tanke hlače i jer je mogla vidjeti da nije nosio donje rublje".

Tužiteljica također tvrdi kako se pokušala osloboditi zgrabivši ga za tjeme. On je odjednom zastao i izišao iz govornice. Ona se odjenula, te brzo izjurila iz govornice "u šoku i preplašena".

Zbunjena i u šoku nastavila je hodati s ekipom do hotela, jer se oslanjala na prijateljicu za prijevoz kući i nije imala novca da sama pokrije troškove. Jednom kada su došli u hotel, tvrdi, Tyler ju je opet pribio uza zid, gurnuo joj jezik u usta i počeo se trljati o nju dok su drugi stajali sa strane i gledali, uključujući nepoznatog vratara hotela. Ona se opet opirala, te povukla Tylera za kosu. On joj je tada, navodno, prišapnuo: "Idem u svoju sobu napraviti nešto na brzinu" i iznenada otišao.

image

Aerosmith

Tommaso Boddi/Getty Images/Profimedia/Tommaso Boddi/getty Images/profimedia

"Tada je zazvonio jedan od telefona u predvorju i jedan od suradnika Stevena Tylera je podigao slušalicu. Nakon toga je došao do tužiteljice koja se tresla od užasa i rekao joj kako može otići u njegovu sobu", piše u sudskim dokumentima. Bellino "nije mogla govoriti i bila je paralizirana", te je samo odmahivala glavom pokušavajući pronaći način da pobjegne. Tvrdi da je u jednom trenutku samo izjurila kroz vrata hotela, a vratar joj je pomogao da brzo uđe u taksi.

Kao uzrok tužbe navodi se "rodno motivirano nasilje". Bellino je rekla da je pretrpjela te da i dalje trpi veliku "emocionalnu i fizičku bol".

Tylerovi predstavnici zasad se nisu oglasili.

Prvu tužbu protiv glazbenika za seksualni napad, podigla je u prosincu prošle godine Julia Holcomb, danas Julia Misley. Ona tvrdi da su imali seksualne odnose kada je imala samo 16 godina, 1973. godine. Također tvrdi da ju je natjerao na abortus. On je tužbu negirao, tvrdeći da je njihov seksualni odnos bio sporazuman, te da je u to vrijeme kao njezin "pravni skrbnik" imao imunitet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:30