CHRIS NOTH

I godinu dana nakon brojnih optužbi za seksualno zlostavljanje, Faca je slobodan: ‘Nijedna žena nije otišla na policiju‘

Unatoč brojnim optužbama, rečeno je da policija nikada nije kontaktirala glumca

Chris Noth

 Angela Weiss/Afp

Godinu dana nakon što je više žena optužilo Chrisa Notha za seksualno zlostavljanje, protiv glumca nije podignuta nijedna kaznena prijava niti je pokrenut bilo kakav građanski postupak.

u prosincu 2021. Noth je prisustvovao sa svojom suprugom Tarom Wilson premijeri nastavka hit serije ‘Seks i Grad‘ nazvanom ‘I Tek Tako...‘ gdje je reprizirao ulogu Face.

Međutim, samo tjedan dana nakon, dvije žene optužile su ga za seksualno zlostavljanje, a priču je objavio The Hollywood Reporter. Ukupno pet žena reklo je da je Noth nasrnuo na njih.

U priči časopisa Rolling Stone iz siječnja 2022. mnoge su žene tvrdile da je glumac poznat po tome što se motao po barovima i pokušavao pipkati žene.

Kao rezultat toga, izgubio je sve svoje poslove; ulogu u seriji ‘I Tek Tako...‘, ‘The Equalizer‘, a njegova reklama za Peleton je povučena.

Unatoč brojnim optužbama, Page Six izvještava da policija nikada nije kontaktirala glumca.

- U ovom trenutku nisam pokrenula nikakav građanski postupak protiv Chrisa Notha, rekla je odvjetnica Gloria Allred koja zastupa pjevačicu Lisu Gentile. Pjevačica je, naime, tvrdila da je glumac nasrnuo na nju 2002. u njezinu stanu u New Yorku.

image

Chris Noth i Sarah Jessica Parker u seriji ‘Seks i grad‘

-/Čtk/Profimedia/-/Čtk/profimedia

- Chris je izgubio svaki posao koji je dobio, ali nikada nije dobio tužbu i nikada nije podignuta kaznena prijava protiv njega. Nikakvi zahtjevi nisu riješeni, rekao je holivudski insajder.

- Da je jedna žena otišla na policiju, vlasti bi imale obvezu istražiti bez obzira na to što je nastupila zastara, ali nije bilo ništa, nastavio je.

- Općenito, nepostojanje policijskog izvješća ili građanske tužbe nije dokaz da su optužbe lažne. Brojni su razlozi zašto tužitelji ne podnose tužbe i ne žele podnijeti policijsku prijavu. Osim toga, prema nedavno usvojenom zakonu u New Yorku, neki bi tužitelji mogli odlučiti podnijeti tužbu u budućnosti. Nijedan tužitelj nije zakonski dužan kontaktirati policiju ili pokrenuti tužbu, dodao je.

Manekenka Beverly Johnson zatražila je da mu se uvede zabranu prilaska dok su bili u vezi jer joj je navodno prijetio ubojstvom. On je negirao sve optužbe.

Rečeno je da je situacija utjecala na njegov brak kada je njegova supruga viđena bez vjenčanog prstena, no kako potvrđuje Page Six, još uvijek su zajedno.

Noth će imati nekoliko uloga u nadolazećim nezavisnim filmovima, ali ništa veliko kao što je bila njegova uloga Face. I sami glumac prošle je godine izjavio kako su sve optužbe lažne te da su susreti sa spomenutim ženama bili sporazumni.

- Optužbe protiv mene koje su iznijeli pojedinci koje sam upoznao prije više godina, čak i desetljeća, kategorički su lažne... Susreti su bili sporazumni, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:02