NE BOJI SE REĆI ŠTO MISLI

I TO JE FEMINIZAM! Emily pozirala neobrijanih pazuha i poslala snažnu poruku: 'Dlakava, u burki ili bikiniju - svaka žena mora imati pravo na izbor'

 
 INSTAGRAM

- Predrasude su najveće prokletstvo. Zbog kritika kojima su neprestano izložene, pogotovo danas, u ovom surovom svijetu društvenih mreža, mlade djevojke često sumnjaju u sebe i preispituju vlastiti identitet.

Dajte im mogućnost da budu ono što žele, dajte im da napokon pokažu sva svoja lica, da imaju pravo na izbor - ovo su riječi koje je u eseju za novi broj časopisa Harper’s Bazaar napisala Emily Ratajkowski (28).

Popratila ih je fotografijom na kojoj pozira u rublju, ali neobrijanih pazuha, a objasnila je i zašto.

- Meni osobno, puštanje dlaka predstavlja upravo već spomenuto pravo na izbor... Da, uglavnom se depiliram, ali osjećam se seksi čak i kad to ne napravim - kaže slavna manekenka.

Ratajkowski, koja je itekako aktivna u borbi za ženska prava, dodala je kako se njezina definicija feminizma svodi upravo na pravo na izbor.

- Žene moraju biti u mogućnosti predstavljati se u javnosti kako god žele, bilo u burki ili bikiniju ili pak neobrijanih pazuha - zaključila je Emily.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:00