NOVOSTI S DVORA

I Tom Cruise sudjelovat će na krunidbi Charlesa III. Palača objavila i nove portrete

Fotografije je snimio Hugo Burnand koji je bio službeni fotograf na njihovom vjenčanju 2005. godine

 Tom Cruise

 Chris Delmas/Afp

Hollywoodski glumac Tom Cruise i Joan Collins najnovija su u nizu zvjezdanih imena koje će nastupiti na krunidbenom koncertu 7. svibnja, piše BBC. Pustolov Bear Grylls i Sir Tom Jones također će im se pridružiti u unaprijed snimljenim skečevima kako bi proslavili krunidbu kralja i kraljice. Koncert u nedjelju, 7. svibnja održat će se u dvorcu Windsor pred 20 tisuća ljudi, a prenosit će ga i televizija i radio BBC.

image

Joan Collins

Jordan Pettitt/Pa Images/Profimedia/Jordan Pettitt/pa Images/profimedia

U unaprijed snimljenim skečevima za koje se tvrdi da otkrivaju slabo poznate činjenice o monarhu sudjelovat će brojne poznate osobe među kojima i bivši profesionalac "Strictly Come Dancinga" Oti Mabuse, a tu je i nastup Winnie the Pooha.

U nastup su uključeni i Take That, Katy Perry, Lionel Richie, kao i klasični izvođači uključujući Andreu Bocellija i velškog bas-baritona Sir Bryn Terfela. Glazbenici Paloma Faith, Olly Murs, rock gitarist Steve Winwood, Nicole Scherzinger iz The Pussycat Dolls i kineski pijanist Lang Lang također su dodani u postavu, zajedno s nigerijskim kantautorom Tiwom Savageom, DJ Peteom Tongom te pobjednicom talent showa The Piano TV - Lucy. Bollywoodska zvijezda Sonam Kapoor također je odabrana da održi govorni nastup.

image

Katy Perry

Kena Betancur/Afp

"Uz zadivljujuću pozadinu dvorca Windsor, bit će to večer puna nezaboravnih trenutaka u kojima će Njihova Veličanstva i svi u Ujedinjenom Kraljevstvu moći uživati.", najavila je Kate Phillips, direktorica BBC-ja. Pored ovih novosti, Buckinghamska palača objavila je tri nova službena portreta kralja Charlesa III. i kraljice supruge Camille u petak, tjedan dana prije kraljeve krunidbe sljedeće subote. Fotografije je snimio Hugo Burnand koji je bio službeni fotograf na njihovom vjenčanju 2005. godine. Na jednoj slici, par stoji zajedno dok poziraju u plavoj odjeći, a zatim sjede odvojeno na plavim i zlatnim stolicama na druge dvije. Fotografije su snimljene prošlog mjeseca u Blue Drawing Room u Buckinghamskoj palači.

Podijeljena je i dosad neobjavljena slika Charlesa snimljena dok je bio student na Sveučilištu Cambridge. Charles je imao 18 godina kada je slika snimljena na njegovoj maturi - kada je formalno postaje student na sveučilištu, u listopadu 1967. Od tada se čuva u arhivima Trinity Collegea. Kraljeva krunidba održat će se u subotu 6. svibnja u Westminsterskoj opatiji u Londonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:33