OPTUŽBE SE GOMILAJU

I UMA THURMAN BILA JE ŽRTVA HARVEYA WEINSTEINA 'Gurnuo me i nasrnuo na mene, a idući dan mi je poslao buket žutih ruža'

 
 REUTERS

Uma Thurman je napokon progovorila o svojem iskustvu s napasnikom Harveyem Weinsteinom nakon što je mjesecima tek davala naznake da je i ona jedna od žrtava filmskog mogula.

New York Timesu je detaljno opisala nekoliko incidenata koje je imala s Weinsteinom u kojima ju je napastovao ili joj se pokazivao gol u raznim hotelskim sobama.

Također je opisala i razlog dugogodišnje svađe s Quentinom Tarantinom s kojim je činila jedan od najuspješnijih redateljsko-glumačkih parova. Naime, posvađali su se zbog automobilske nesreće tijekom snimanja filma Kill Bill, 2002.

Tarantino ju je navodno prisilio da sama, bez pomoći kaskadera, izvede opasnu scenu u vrlo nesigurnom autu. Iako je oklijevala snimiti scenu, na kraju je ipak pristala te se slupala i ozlijedila vrat.

Thurman je godinama pokušavala od producentske kuće Miramax i samog Tarantina dobiti snimku sporne vožnje i sudara. Kad je u tome napokon uspjela, snimku je podijelila s novinarima NY Timesa kao i s policijom.

Uma Thurman (L), Harvey Weinstein and Georgina Chapman arrive at the British Academy of Film and Arts (BAFTA) awards ceremony at the Royal Opera House in London February 16, 2014. REUTERS/Luke MacGregor (BRITAIN - Tags: ENTERTAINMENT) - GM1EA2H0HDW01
REUTERS
Uma Thurman, Harvey Weinstein i Georgina Chapman na dodjeli nagrada BAFTA 2014.

Što se pak Weinsteina tiče, prvi incident se dogodio u Parizu nakon njezinog pojavljivanja u Pulp Fictionu, filmu koji je 1994. producirao Miramax.

Harvey ju je odveo u saunu hotelske sobe. Ona je bila od glave do pete obučena u kožu, a on je bio u kućnom ogrtaču.

Weinsteinu je bilo pomalo neugodno kad ga je pitala što to radi.

'Stajala sam tamo u kočnim čizmama, hlačama i jakni i bilo je užasno vruće. Rekla sam mu da je to smiješno i pitala ga što radi. Bio je vrlo nervozan i ljutit, a zatim je naglo skočio i istrčao van.

Sljedeći put su se susreli u Londonu kad je Weinstein bio mnogo agresivniji. Iako nije iznijela detalje tog susreta, Thurman je rekla:

'Gurnuo me i zatim nasrnuo na mene. Pokušao mi se pokazati gol. Učinio je svu silu neugodnih stvari. No na kraju ipak nije uložio dovoljno snage da me savlada. U tom si trenutku poput nekakve životinje, guštera. Pokušala sam sve što mi je padalo na pamet da se izvučem. Sljedeći dan mi je poslao buket žutih ruža s porukom 'Imaš dobre instinkte'.

Idući dan je ponovno došla u njegovu sobu kako bi se suočila s njim, no ovaj put je sa sobom povela jednog prijatelja kao zaštitu.

Weinstein se nije želio s njima susresti u baru, pa su se popeli do njegove sobe. Ona mu je sasula u lice sve što ga je išlo i rekla mu da ako ovakve stvari radi i drugima, izgubiti će karijeru, reputaciju, obitelj, sve.

'Obećajem ti to!', rekla mu je ljutita Thurman.

Weinstein je kasnije potvrdio njezine riječi.

'Da, moguće je da je tako nešto rekla.'

Quentin Tarantino (R) director of the new film
REUTERS
Quentin Tarantino i Harvey Weinstein na premijeri filma Kill Bill Vol.1 2003.

Priznao je i pariški incident rekavši kako joj je pokušao pristupiti jer je pogrešno pročitao njezine signale. No nije potvrdio i događaj iz Londona kad se navodno doslovno bacio na nju.

65-godišnji Weinstein se, otkako je izbio skandal u listopadu prošle godine, sklonio u Arizoni. Otada uporno negira optužbe nebrojenih žena koje su ga optužile da ih je napao, silovao ili napastovao.

Uma Thurman je još godinama nakon incidenta bila prisiljena susretati Weinsteina i surađivati s njim na promociji filmova u kojima je glumila. O njegovom ponašanju se požalila i Tarantinu koji se sučelio s napasnim producentom, nakon čega je ovaj priznao incidente i ispričao se Umi Thurman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:19