SLUČAJ IZ 2009.

Iako je procurio dokument u kojem navodno priznaje silovanje, sud odbacuje optužbe protiv Ronalda: ‘Zadovoljni smo‘

Sudac Daniel Albregts, nadležan za Ronaldov slučaj, dao je preporuku da se odbace optužbe protiv nogometaša
Cristiano Ronaldo
 Eliotpress/mega/The Mega Agency/Profimedia

Zvijezda Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo (36) mogao bi biti oslobođen optužbi za silovanje američke manekenke Kathryn Mayorga i to dvije godine nakon što je manekenka podigla tužbu protiv slavnog nogometaša.

Sudac Daniel Albregts, nadležan za Ronaldov slučaj, dao je preporuku da se odbace optužbe protiv nogometaša, a njegovi odvjetnici pokušali su odbaciti tužbu navodeći da je odvjetnik Kathryn Mayorge došao do stotina stranica ukradene prepiske između Ronalda i njegova tima, piše britanski The Sun. Odluka suca vrlo je zanimljiva s obzirom na to da je njemački Der Spiegel prije nekoliko godina objavio navodnu komunikaciju Cristiana Ronalda u kojoj priznaje silovanje, a koja je odbačena kao dokaz. radilo se o upitniku na 27 stranica koji je nogometaš ispunjavao kako bi se stekao bolji uvid u to što se točno dogodilo.

"Zadovoljni smo detaljnom analizom suda o ovom slučaju, spremnošću da se pravedno primijeni zakon na činjenice i preporuči odbacivanje predmeta protiv gospodina Ronalda", rekao je nogometašev odvjetnik Peter Christiansen.

Mayorga tvrdi da ju je Ronaldo seksualno napastovao u hotelskoj sobi u Las Vegasu 2009. godine. On joj je godinu dana kasnije izvansudskom nagodbom isplatio iznos od 375 tisuća dolara. Međutim, 2018. godine manekenka je ponovno pokrenula ovaj slučaj i pokušala poništiti prvobitnu nagodbu. Tvrdila je da je izvorni ugovor potpisan pod prisilom i zatražila je dodatan iznos za "proživljenu bol i patnju".

image
Kathryn Mayorga
-/The Photo One/Profimedia

Kako smo ranije već pisali, njemački Der Spiegel je 2018. godine objavio detalje o silovanju u hotelskoj sobi. Mayorga je tvrdila da ju je Ronaldo pozvao u svoj apartman, ponudio joj kupaći kostim za kupanje u jacuzziju, a dok se presvlačila, došao joj je u kupaonicu, a spolni organ bio mu je izvan hlača. Tražio je da mu dira penis, a kad je rekla ne, zatražio je poljubac. Kathryn Mayorga inzistira da je Ronalda samo poljubila i da ga nije dirala. No, tvrdi da ga je taj poljubac samo još više napalio.

"Svugdje me je dirao i želio me svugdje ljubiti. Odgurnula sam ga i rekla mu ne", rekla je tada. Prema Mayorgi, Ronaldo nije odustajao i povukao ju je u spavaću sobu.

"Opet sam ga odgurnula, no on je pokušao skinuti moje gaćice. Sklupčala sam se i pokušala objema rukama zaštititi vaginu, no on je tad skočio na mene. Više puta sam mu rekla: ne, ne, ne! No on nije prestajao, već me je silovao analno i to bez kondoma i lubrikanta", prepričala je Mayorga.

Iz dokumenata koje je zviždačka platforma Football Leaks proslijedila Der Spiegelu, vidi se da je Mayorgin odvjetnik kontaktirao Ronalda u srpnju 2009. U narednim mjesecima, čitav tim odvjetnika bavio se optužbom i pripremili su niz pitanja za Ronalda, njegovog šogora i nećaka. U tim se dokumentima Ronalda naziva samo 'X', dok je Mayorga 'gđica C'.

Postoje različite verzije upitnika, i dok su pitanja uglavnom slična, odgovori baš i nisu. U verziji iz prosinca 2009. Ronaldo govori o sporazumnom seksu. Također kaže da nije uočio nikakve signale da ona ne pristaje na seks ili da se poslije čina osjećala neugodno. No, postoji i ponešto drugačija, starija verzija upitnika, koju je Der Spiegel dobio na uvid.

Na pitanje je li gđica C (Mayorga) podigla glas ili povikala nešto tijekom tog događaja, X (Ronaldo) odgovara: "Rekla je 'ne' više puta. Gurnuo sam je straga. Bilo je prilično brutalno. Nismo mijenjali položaj. Trajalo je oko pet do sedam minuta. Rekla je da to ne želi, ali predala mi se."

Nadalje kaže i ovo: "Stalno je govorila ne. Rekla je da to ne radim i da ona nije kao druge. Sad kad se prisjećam toga, ispričao sam joj se. No ona ipak nije vikala niti ikoga zvala."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:40