ZVIJEZDA SEA STARA

Iggy Azalea za Jutarnji: ‘Otkako imam sina, ništa me ne može isprovocirati‘

- Bila sam vrlo počašćena kada sam vidjela da ću biti headliner na Sea Staru - rekla je Azalea

Iggy Azalea

 Planet Photos/Planet/Profimedia/Planet Photos/Planet/Profimedia

Iggy Azalea, pravoga imena Amethyst Amelia Kelly, svjetski je popularna australsko-američka reperica koja će nastupati kao headliner na ovogodišnjem Sea Star festivalu u Umagu 27. svibnja. Azalea je lani u kolovozu objavila novi studijski album "The­ End of an Era", za koji se u medijima nagađa da joj je ujedno i zadnji. Nastup u Umagu nije njezin prvi dolazak u Hrvatsku.

- Bila sam vrlo počašćena kada sam vidjela da ću biti headliner na Sea Staru - rekla je Azalea u razgovoru za Jutarnji list.

- Već sam u Hrvatskoj bila zbog festivala, ne sjećam se točno što je to bilo, ali sjećam se da smo bili pokraj mora i jako mi se svidjela hrana pa sam jako uzbuđena što ću opet posjetiti Hrvatsku, a još i više jer će ovo biti prvi put da nastupam i predstavljam svoj novi album - kaže Azalea.

Pjevačica će imati vremena obići Umag jer stiže šest dana prije nastupa, prvenstveno kako bi ga uvježbala. Inspiracija za album I na stil života, karijeru i zdravlje Iggy Azalee su dvije godine pandemije koronavirusa ostavile traga.

- Definitivno je pandemija bila velika promjena - govori. - U mom slučaju najviše je utjecala u vezi s tim što imam maloga sina koji je rođen za vrijeme pandemije, pa on i ne zna za drugo. Osjećala sam se tužno zbog njega jer je bilo teže u ovo doba stvarati prijateljstva, učiti jezik jer nismo mogli biti toliko u dodiru s drugim ljudima. Drago mi je da se sada stvari polako vraćaju u normalnije stanje - naglašava. Na pitanje je li bila zaražena koronavirusom, ova 31-godišnja reperica kaže da nije te da joj je to nevjerojatno jer su svi oko nje bili zaraženi.

O inspiraciji za svoj album "The End of an Era" otkriva: - Inspiraciju sam crpila iz svoje starije glazbe, iz vremena kada sam tek počinjala. Ima dosta zvuka iz doba dok sam živjela u Miamiju, koji mi je vrlo nostalgičan, zato ima toliko elektroničke glazbe. Pisala sam o tome kako je biti u kasnim adolescentskim godinama i ranim dvadesetima, o tome je bila riječ. Htjela sam biti inspirirana glazbom koja me zanimala u tim godinama i stvarima koje su tada utjecale na mene.

Na pitanje je li istina da je to ujedno i njezin zadnji album, kako se nagađa, govori nam kroz smijeh da je to glasina i tajnovito dodaje da može biti istina, ali i ne mora.

Sina Onyxa rodila je 2020. godine. Pitamo je kako se snašla kao majka, kako je sin utjecao na nju, je li je majčinstvo promijenilo, kao što mnoge majke ističu.

- Da, majke su u pravu kada to govore, majčinstvo te u potpunosti promijeni. Imati sina me učinilo sretnijom osobom zato što mi Onyx donosi toliko radosti u život. Također smatram da sam uz njega postala smirenija osoba. Prije me oduvijek bilo lako isprovocirati. Ne kažem da sam agresivna, ali ja sam reperica i volim govoriti puno sr*** - smije se Azalea i dodaje da ju je sada, otkad ima sina, puno teže destabilizirati.

image

Iggy Azalea sa sinom

Profimedia/Profimedia

- Otkad imam sina, nisu mi važne stvari do kojih mi je prije bilo stalo. Kada imaš nešto do čega ti je toliko stalo, to nekako stavlja probleme u drugačiju perspektivu. Prije bih mislila da je nešto golem problem, ali sada me jednostavno nije briga. Zanimalo nas je i kako Iggy Azalea puni baterije. - Nekada stvarno volim ostati budna do četiri ujutro i gledati različite TV serije - govori Azalea glasno se smijući.

- A volim svakakve TV serije... Na primjer, volim gledati "Naslijeđe", seriju koja opisuje kako djeca žele preuzeti tvrtku svoga oca, vrlo je humoristična. No rijetko mogu gledati TV zato što sam uvijek jako umorna kada dođem doma. Uvijek kada se želim odmoriti i kada mi je sin u krevetu, najdraža mi je stvar jednostavno gledati TV serije i pritom jesti sladoled. Također, volim plivati u svom bazenu, provesti cijeli dan u bazenu sa svojim sinom, to me opušta.

Najpoznatija po svojim hitovima poput "Work", "Problem" s Arianom Grande, "Fancy" s Charli XCX, "Black Widow" s Ritom Orom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:37