OSOBNA RENESANSA

Imala je buran život, skoro razorila brakove, bivši ju je ponižavao i varao s dadiljom... Sada se smirila s 15 godina mlađim!

Sienna Miller poznata je po svojim ljubavnim zavrzlamama, no na crvenom se tepihu pojavila sretnija nego ikad s posebnom pratnjom

Jude Law i Sienna Miller u filmu ‘Alfie‘

  sunset Box/allpix Press/profimedia/ sunset Box/allpix Press/profimedia

Američko-britanska glumica i manekenka Sienna Miller (42) plijenila je gotovo sve poglede na Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je stigla na premijeru filma „Horizont: Američka saga“ u kojem i sama glumi. Glumica je nedavno rodila, a crvenim je tepihom prošetala u društvu petnaest godina mlađeg dečka Olija Greena (27) i kćeri Marlowe (11). Mnogi kažu kako Miller nikada nije izgledala sretnije, što nije ni čudo jer je glumica poznata po svojem burnom ljubavnom životu, o kojem piše Daily Mail.

Miller, koju inače opisuju kao ženu slobodnog duha sklonu preuzimanju rizika, bila je zaručena četiri puta, a imala je brojne afere, kao i kraće ili duže ljubavne veze s poznatim muškarcima.

image

Sienna Miller, Marlowe Sturridge and Oli Green

Cyril Pecquenard/sipa Press/profimedia/Cyril Pecquenard/sipa Press/profimedia

Rođena je u New Yorku, tata Edwin joj se bavio umjetninama, a majka Josephine, bivša manekenka, u jednom je trenu bila osobna pomoćnica Davida Bowieja. Kada joj je bilo pet godina, roditelji su se rastali, a djetinjstvo je provela na relaciji London - Wiltshire. Studirala je dramsku umjetnost u New Yorku na Institutu Lee Strasberg, a svjetsku slavu je stekla 2004. godine kada se na malim ekranima pojavila rame uz rame s glumcem Judeom Lawom u remakeu filma ‘Alfie‘.

Law je bio friško razveden, a par je ubrzo nakon premijere filma obznanio svoju vezu te označio početak glumičine ne samo filmske, već i one ljubavne karijere prepune zavrzlama. Ljubavna priča ovog slavnog para trajala je oko godinu dana, kada je Law uhvaćen u krevetu, ali kraj njega nije ležala Sienna već dadilja njegove djece. No glumica mu nije ostala dužna, i sama je kasnije imala aferu s njegovim prijateljem Danielom Craigom, s kojim je i glumila u kriminalističkom filmu ‘Layer Cake‘.

image

Jude Law i Sienna Miller u filmu ‘Alfie‘

sunset Box/allpix Press/profimedia/ sunset Box/allpix Press/profimedia

Tada se šaputalo kako je glumica ostala trudna, ali je odabrala ne zadržati dijete. U nekoliko je intervjua podijelila tadašnje iskustvo, a prisjetila se kako je šetala ulicom, ljudi su vikali na nju i govorili joj da je ubojica. Njezina veza s Lawom oduvijek je bila pravi ringišpil događanja i afera, a za vrijeme jednog od njihovih brojnih prekida izlazila je i s glumcem iz ‘Notting Hilla‘, Rhysom Ifansom.

Njezin je život pratio puteve njezine ljubavi pa je, kako kaže, sve polako izmicalo kontroli. Nekoliko je godina živjela raskalašeno te eksperimentirala s raznim opijatima kao što su gljive ili morfij, a priznaje da ni sama ne zna što joj se tada događalo i da je uvijek bila na rubu sloma.

S Lawom je zauvijek završila 2008. godine, a tada su i svijetom kružile njezine gole fotografije snimljene na odmoru, na kojima je bila s tadašnjim najnovijim ljubavnim interesom Balthazarom Gettyem. On je tada bio oženjen i imao četvero djece, a nakon afere se pomirio sa suprugom Rosettom.

image

Sienna Miller i Balthazar Getty

Fame Pictures/backgrid Usa/profimedia/Fame Pictures/backgrid Usa/profimedia

Njezin je buran privatan život utjecao i na posao, odnosno njezinu glumačku karijeru. Kako sama glumica navodi, zbog svog je ponašanja spalila mnoge mostove, a kao najnižu točku u karijeri bi istaknula svoju ulogu u filmu ‘GI Joe: The Rise Of The Cobra‘ iz 2009. godine.

Glumica je nakon toga dobila drugu šansu, a od 2011. godine njezin se poslovni, ali i ljubavni život donekle unormalio. Prohodala je s Tomom Sturridgerom, a par je 2014. godine dobio djevojčicu. No, samo godinu dana kasnije su se rastali. Za razliku od ostalih bivših, s njim je ostala u jako dobrim odnosima, a neko su vrijeme, dok je trajala pandemija, i živjeli zajedno u istoj kući sa svojim drugim partnerima. Međutim, kako kaže glumica, to nije slavno završilo.

image

Sienna Miller i Tom Sturridge

Dara Kushner/instar Images/profimedia/Dara Kushner/instar Images/profimedia

Sturridge je danas zaručen s modelom i TV voditeljicom Alexom Chung, a dva para zajedno odgajaju kćer. Nakon što se Miller odlučila iz New Yorka preseliti u London, Sturridger je učinio isto.

Te, 2014. godine kada je rodila po prvi puta, Miller je glumila u nekoliko velikih filmova kao što su ‘American Sniper‘, uz Bradleyja Coopera, ‘Foxcatcher‘ i brodvejska produkcija ‘Cabareta‘. Glumica je tada imala 30 godina te tvrdila da njezino vrijeme tek dolazi, ali se, nažalost, ipak ispostavilo ono suprotno.

image

Alexa Chung i Tom Sturridge

Nash/backgrid/backgrid Uk/profimedia/Nash/backgrid/backgrid Uk/profimedia

No, Miller se polako vraća na svjetla pozornice, ponesena novom bebom i dečkom, a tu su također i nova poznata imena s kojima se druži, poput glumice i manekenke Care Delevingne i Lady Lole Bute. Premda film, na čiju je premijeru došla, nije dobio neke previše pozitivne ocjene kritičara, Miller može konačno odahnuti jer joj ljubavni život cvjeta, a zahvaljujući modnom ugovoru s Marks & Spencerom ne mora brinuti ni za karijeru ni za novac.

Glumica također radi na vlastitoj liniji proizvoda za njegu kože koja bi mogla postati pravi uspjeh, jer se gotovo sve žene pitaju kako u četrdesetima i nakon rođenja dvoje djece još uvijek izgleda tako mladoliko i svježe.

Dio njezinog sjaja zasigurno dolazi i od mirne obiteljske situacije te dečka za kojeg mnoge glumičine prijateljice smatraju da bi mogao biti prava osoba s kojom će, jednom zauvijek, završiti seriju svojih ljubavnih avantura i zavrzlama.

image

Filmski festival u Cannesu

Cyril Pecquenard/sipa Press/profimedia/Cyril Pecquenard/sipa Press/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 16:13