MARINA ABRAMOVIĆ

‘Imam dečka mlađeg 21 godinu. Seks mi je jako važan, a nakon menopauze je bolji nego prije‘

Poznata umjetnica otkrila je i da ne želi imati djecu jer se ne bi mogla u jednakoj mjeri posvetiti majčinstvu i umjetnosti
Marina Abramović
 Aris Messinis/AFP

Poznata umjetnica Marina Abramović (74) u intervjuu za The Guardian progovorila je o svom životu i načinu na koji gleda na svijet.

Otkrila je da svakog dana razmišlja o smrti jer tek kad počneš o njoj razmišljati, počneš u potpunosti uživati u životu. Također se dotaknula i svoje veze s umjetnikom Ulayjem, čije je pravo ime Frank Uwe Laysiepen, a s kojim je i profesionalno surađivala.

"Bila sam s Ulayjem 12 godina. On je bio ljubav mog života. A onda me tužio. Bilo je grozno - izgubila sam na sudu i bila izuzetno ljuta. No, onda su mi se jednog dana otvorile oči i pomislila sam 'Ok, što sada?' A ono što je uslijedilo, bio je oprost. On je preminuo 2020. godine i imali smo tu lijepu zadnju godinu njegova života kada smo postali prijatelji. Sada ga se prisjećam s nježnošću", rekla je umjetnica za The Guardian.

Dotaknula se i ljubavne veze sa svojim dugogodišnjim dečkom Toddom Eckertom (53), koji je mlađi od nje 21 godinu.

"Seks mi je jako važan. Uvijek je bio. Mnogi misle da žene nakon menopauze odustanu od ideje seksa. Za mene je seks postao još bolji nakon menopauze zato što se ne brinem oko trudnoće. Imam dečka koji je 21 godinu mlađi od mene. Odlično je! Nemam problema s tim da sam vrlo seksualno aktivna. To me čini sretnom. Na seks gledam kao neophodan balans, baš kao i na dobru hranu, humor i sreću", objasnila je umjetnica, koja nikada nije htjela imati djecu.

"Imate samo jedan izvor energije i ta bi energija kod mene bila podijeljena između toga da sam umjetnica i majka, jedno od toga bi patilo. Svim mojim prijateljima sam kuma njihovoj djeci, što je divno. Također imam svoje studente koji su mi poput djece. Jako sam ponosna na njih", rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:36