OTVORILA DUŠU

Iman o životu bez Bowieja: ‘Usamljena sam, ali nikad se više neću udati, on je bio moja ljubav‘

David je svakodnevno u našim srcima i mislima. Voljela bih da smo imali više zajedničkih godina, rekla je manekenka
Iman i David Bowie 
 FRANCOIS XAVIER MARIT/AFP

Iman, 65-godišnja manekenka iz Somalije, ikona modne scene i udovica glazbene legende Davida Bowieja, krasi naslovnicu novog broja časopisa Harper's Bazaar za koji je dala i ekskluzivan intervju. U njemu je progovorila o svom privatnom životu poslije smrti voljenog supruga, s kojim je dobila kćer Alexandriju Zahru Jones (20).

Zanosna ljepotica za magazin je rekla kako je Bowie bio njezina najveća ljubav i srodna duša.

- David je svakodnevno u našim srcima i mislima. Znate, on je bio moja istinska ljubav... Kći me jednom pitala bih li se ponovno udala - odgovorila sam joj: 'Nikad!'. Vodili smo lijep, običan život... Voljela bih da smo imali više zajedničkih godina...

Moj suprug je bio vrlo smiješan, topao gospodin. Svi uvijek govore o njemu kao velikom futuristu, ali ne, on je zapravo više od svega volio nositi trodijelno odijelo... - izjavila je Iman, koja je s Bowiejem bila od 1990. do njegove smrti 2016. Kultni glazbenik preminuo je u dobi od 68 godina poslije teške borbe s rakom jetre.

Slavna manekenka u intervjuu je otkrila i kako se iz užurbanog New Yorka preselila na selo.

- Uvijek sam bila prava gradska cura, ali sad iznimno cijenim zemlju. Svaki dan idem planinariti, imam prekrasan pogled na planine koji se mijenja doslovce svakih nekoliko minuta. Počela sam i slikati - David je bio slikar, a i kći mi je slikarica. Nikad prije u životu nisam slikala, ali naučila sam da ne moram biti dobra u nečemu da bih to počela i raditi. Istina je da ponekad budem usamljena, ali hvala Bogu, jedna sam od onih ljudi koji vole svoje vlastito društvo - govori Iman.

Za novi broj Harper's Bazaara osvrnula se i na proces starenja.

- Afrikanka sam i to me nikad nije plašilo, mi smo takvi. Velika je privilegija ne bojati se godina - kaže supermodel, a prenosi Daily Mail.

image
Iman
Matteo Chinellato/NurPhoto/AFP

Prisjetila se i uspješne manekenske karijere tijekom koje se otvoreno protivila tzv. kulturi slavnih.

- Revije su kasnile jer se čekala Paris Hilton ili netko drugi! To je besmislica i nisam htjela biti dio tog cirkusa. Što se tiče honorara, dobivala sam isti novac kao i moje bijele kolegice. Svima sam rekla: 'Radim isti posao kao one, ne vidim zašto bih bila manje plaćena'. I odbijala sam raditi pod drugačijim uvjetima - izjavila je Iman, koja se aktivno bavi i humanitarnim radom u sklopu dobrotvorne organizacije Care.

- Znam kako je biti izbjeglica. Znam kako je biti imigrant. Znam kako je biti nebijelac. Znam kako je ne biti muško. Znam kako je to kad se moraš prilagoditi kulturi koja nije tvoja i čezneš za onom koju poznaješ. Iz prve ruke znam dodatne terete koje svaka od ovih stvarnosti može donijeti - zaključila je manekenka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:56